• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Malatya'da 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri tarafından hayata geçirilen "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü tarafından Yeşiltepe Semt Konağında yapıldı.

 

Panelin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, bu programın evlilik çağındaki çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla uygulamaya konduğunu ifade ederek, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerinin hedeflendiğini belirtti.

 

Evlilik öncesi eğitim program ile çiftlerin evliliğe iyi bir başlangıç yapabileceklerini belirten Tatar, "Evlilik uyumunda, eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi bütün dünyada bilimsel çalışmalarla da ortaya konmaktadır. Bu düşünceden hareketle evlilik öncesi eğitim konusunda toplumun dikkatinin çekilmesi amaçlanmıştır. Belediye semt konaklarında, mahallelerde, sivil toplum kuruluşlarında ve resmi kuruluşlar iş birliğiyle içerisinde eğitim çalışmaları sürdürülecek. Evlilik öncesi eğitim programı toplumun temeli olan aile kurumunun sağlıklı oluşumuna katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Sağlıklı toplumun temelini sağlıklı aile oluşturur. Sağlıklı aile ise gücünü sağlıklı bir karı koca ilişkisinden alır. Sağlıklı evlilik ilişkisi, bireylerin ruhsal ve fiziksel sağlıkları üzerinde olumlu etkiler yaratan bir güce sahiptir. Böyle bir aile ortamı içerisinde yetişen çocukların ruh sağlıkları da olumlu gelişir" diye konuştu.

 

Panelde ayrıca, Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Fatime Geçici 'Evlilikte İletişim Eğitimi', 'Evlilikte Yaşam Becerileri' Konusunu Evlilik Eğitmeni Esin Yaray, Aile Hukuku konusunu Yeşilyurt Sosyal Hizmetler Müdürü Mehtap Göldağ, Evlilik ve Sağlık Eğitimi konusunu Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Selma Felek konusunda bilgiler aktardı. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir