• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Bayramlık şekerler tezgâhtaki yerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengârenk şekerler ve lokumlar tezgâhtaki yerini aldı. Şeker fiyatları kalitesine göre 3,5 TL ile 30 TL arasında değişirken, lokum fiyatları 5 TL ile 12 TL arasında değişiyor.

 

Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Sakarya Caddesi esnafı yaklaşan Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamlamış durumda. Cadde esnafı giyim başta olmak üzere bayram alışverişlerinin vazgeçilmezi olan şekerleri de tezgâhlara çıkararak, alış veriş yapacak müşterileri beklemeye koyuldu.

 

Bayramlık şekerlerin tezgâhlarda yerlerini almasının ardından mikrofonumuzu uzattığımız şeker satıcısı, bayram alış verişinin özellikle bayram 3 gün kala başlayacağını belirterek, Sakarya esnafı olarak bayrama hazır olduklarını söyledi.

 

Diyarbakır Sakarya Caddesi esnafından şeker satıcısı Veysi Köse, şeker satışlarının geçen bayrama nazaran pek değişmediğini ifade ederek, "Her bütçeye uygun şekerler mevcut. Şeker fiyatları kalitesine göre değişiyor. 3 TL'den başlayan şekerlerimiz 20 TL'ye kadar çıkıyor." dedi.

 

Lokum fiyatlarında da bir değişikliğin olmadığını söyleyen Köse, " Lokum fiyatlarımız 5 TL'den başlayıp 12 TL'ye kadar yükselmektedir. Satışlar şuan pek fazla olmazsa da ileriki günlerde artacaktır. Halk, bayramın son günlerinde şeker almayı tercih ediyor. Bundan ötürü bizim satışlarımızda bayrama üç kala başlıyor." ifadelerini kullandı. (M. Sait Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir