• DOLAR 32.603
  • EURO 34.789
  • ALTIN 2414.214
  • ...
CBÜ akademik yılına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ ) 2013-2014 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Manisa Barosu Başkanı Av. Zeynel Balkız, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Yapılan sunumun ardından CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, uzun bir açılış konuşması yaptı. CBÜ'nün 21. yılını geride bıraktığını belirten Rektör Pakdemirli, üniversitelerinin bünyesinde 10 fakültenin bulunduğunu ve 41 bin öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı. Hedeflerinin öğrenci sayısını 50 bine çıkarmak olduğunu ifade eden Pakdemirli, sadece öğrenci sayısını artırmanın yeterli olmayacağını, bunun için de gerekli alt yapının olması gerektiğini dile getirdi.

 

Daha iyi bir eğitim verilmesi için yeni binalara ihtiyaç olduğunu, bunun için de hayırseverlerin desteklerine ihtiyaç olduğuna vurgu yapan Rektör Pakdemirli, "Bu sezon İlahiyat Fakültesi eğitim vermeye başladı. Ancak yeri olukça dardır. Bunun için hayırseverin yardımına ihtiyacımız var. İlahiyat Fakültesi, üniversitemiz için önemli fakültelerden biri. Açılan İlahiyat Fakültesi'ne başka bölümlerden öğrenciler gelip, ders alabilecek. Bunun için gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

 

Diş Hekimliği Fakültesi'ni gelecek yıldan itibaren aktif hale getirmeyi planladıklarını belirten Pakdemirli, Tıp Fakültesi'nin de sürekli büyüdüğünün altını çizerek, "Bundan dolayı yeni binalara ihtiyaç var. Uncubozköy Kampusu'nu sağlık kampusuna çevirmeyi amaçlıyoruz. Sağlık kampüsünü 200 dönümlük alan üzerine kurmayı planlıyoruz" dedi.

 

Pakdemirli konuşmasının devamında, yüksekokulları fakültelere dönüştürmek için çalıştıklarını ancak bu konuda başarılı olamadıklarını söyledi. Uzaktan eğitim verdiklerini de belirten Pakdemirli, bazı bölümlerde eğitimin yüzde 30'u, bazılarında ise yüzde 100 İngilizce eğitimi verdiğini belirtti.

 

İlçelerde açılana yurtların hemen dolduğuna dikkat çeken Pakdemirli, bundan dolayı ilçelerde yeni yurtlara ihtiyaç olduğunu ifade etti. Kula Belediyesi'nin Jeopark Projesi'ni hayata geçirmesinin önemli olduğunu dile getiren Rektör Pakdemirli, bu projenin üniversite ve belediye işbirliğiyle gerçekleştirileceğini ifade ederek, bu çerçevede çok sayıda turistin geleceğini söyledi.

 

Akademik başarılara önem verdiklerini belirten Pakdemirli devamla, "Geçen sene 57 akademisyene bilimsel ödül verdik. Bu sene bu sayı 98'e çıktı. Bilimsel çalışmaları üniversite olarak her zaman destekliyoruz. Bu konuda bilim adamlarına yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

 

CBÜ'nün son yıllarda gerçekleştirdiği büyümeyle çevresine daha fazla ışık verdiğini söyleyen Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, "Üniversitenin özellikle sanayiyle işbirliği ortamı oluşturması Manisa'da iki güçlü sanayi ve eğitim aksının birbiriyle daha yakın çalışma içinde olması kent içinde olumsu sonuçlar doğurmasına inanıyorum. CBÜ uluslar arası alanda gerçekleştireceği büyümeyle dünyanın sayılı üniversiteleri arasına gireceğine inanıyorum" dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir