• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
İşçiler iş, işverenler işçi arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Ağrı İş ve İşçi Bulma Kurumu'na (İŞKUR) 8 bin kişinin iş için başvurduğu işçi alımı kuraları çekildi. Kura sonucunda belirlenen Bin 500 kişi Milli Eğitim Müdürlüğü kontenjanlarına yerleştirildiler.

 

Erkeğiyle, kadınıyla, genci ve yaşlısıyla sabah saatlerinde İŞKUR tarafından yapılacak kura çekimi için Vali Kutlu Aktaş Spor Salonuna gelen Ağrı'lılar saatlerce salonda programın başlayacağı saati beklediler.

 

Saat 09.00'da çekilmesi beklenen kura 90 dakika gecikmeli olarak saat 10.30'da başladı. Noter yetkililerinin çekilişini yaptığı kuralarda binlerce kişi merakla isminin çıkmasını beklediler.

 

İsmi kurada çıkanlar, salondan memnun bir şekilde ayrılırlarken, ismi çıkmayanlar ise başka iş arayışı için salondan mutsuz bir şekilde ayrıldılar.

 

Ayrıca bazı işyeri sahipleri ise işçi bulamadıklarından yakındılar. Ağrı merkezde petrol istasyonu işleten Şahin Aslan, 2 aydır İŞKUR'a işçi alımı için başvurduklarını ancak başvurularının sonuçsuz kaldığını söyledi. (Ömer Adıgüzel, M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir