• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
11 Muvazzaf General`e, Er Rütbesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balyoz kararının kesinleşmesinin ardından emekli ve muvazzaf tüm sanıkların rütbesi sökülecek. Aralarında 11 generalin de olduğu 100’den fazla muvazzaf sanık TSK’dan ihraç edilecek.

YARGITAY 9. Ceza Dairesi’nin Balyoz kararını kesinleştirmesinin ardından gözler bundan sonra olacaklara çevrildi. Karara Yargıtay Başsavcılığının itiraz hakkı var. Kararın kesinleşmesinin ardından TSK’da muvazzaf konumdaki aralarında 12 generalin de bulunduğu sanıkların hepsi TSK’dan atılacak. Tüm sanıkların rütbeleri sökülecek ve ‘er’ statüsüne düşürülecek.

Başsavcılık 1 ayda itiraz edebilir

9. Ceza Dairesinin kararına, Yargıtay Başsavcılığının resen veya sanık avukatlarının istemi üzerine 30 gün içerisinde itiraz hakkı bulunuyor. Ancak, tebliğnamedeki talepleri neredeyse karşılanan Başsavcılığın itiraz etmeyeceği belirtiliyor. Başsavcılık, itiraz etmezse Balyoz kararı kesinleşecek. Yargıtay’ın 88 sanık hakkında verdiği bozma kararına, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi direnirse son kararı Yargıtay Ceza Genel Kurulu verecek.

Rütbeler de kılıçlar da alınacak

Kararın kesinleşmesinin ardından Orgeneralinden astsubayına kadar tüm rütbelerdeki asker sanıkların rütbeleri sökülecek, hepsi ‘er’ rütbesine düşürülecek. Görevleri esnasında aldıkları devlet üstün hizmet madalyaları, nişanları ve altın kaplı kılıçları geri alınacak. Kendileri ve yakın akrabaları Orduevi gibi askeri tesislerden faydalanamayacaklar.

11 muvazzaf paşaya ihraç

Ceza alan muvazzaf paşalar Korg. Turgut Atman, Kora. Deniz Cora, Tümgeneraller Bülent Kocababuç, Gürbüz Kaya, Tüma. Ahmet Sinan Ertuğrul, Tuğamiraller Abdullah Gavremoğlu, Şafak Yürekli, Fahri Can Yıldırım ve Ali Sadi Ünsal ile Tuğgeneraller Kubilay Baloğlu ve Mehmet Eldem ile 100’den fazla muvazzaf Albay ve alt rütbedeki sanık TSK’dan ihraç edilecek. Muvazzaflar, emeklilik hakkı kazanmış ise emekli maaşı ve ikramiye alacak. Emeklilik hakkı kazanamayanlar sadece tazminatı alacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir