• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Suriyeli generali teslim eden MİT`çiye ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Türkiye`ye sığınan Özgür Suriye Ordusu`nun kurucusu Albay Hüseyin Mustafa Harmuş ve Binbaşı Mustafa Kassum`u 100 bin dolar karşılığında Esad askerlerine verdiği iddiasıyla yargılanan 3`ü MİT görevlisi 7 kişi hakkında karar çıktı.

Zaman`da yer alan habere göre Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Harmuş ve Kassum`u teslim eden MİT görevlisi Önder S.`ye 20 yıl, 4 sanığa da 8 yıl 4 ay ile 16 yıl 8 ay arasında hapis cezası verdi. Önder S. 20 yıllık cezanın 3`te ikisini çekecek.

Türkiye`ye sığınan Özgür Suriye Ordusu kurucusu Albay Mustafa Harmuş ile Binbaşı Kassum, Hatay`ın Altınözü ilçesindeki mülteci kampında kalırken 29 Ağustos 2011`de kaybolmuştu. İki ismin de kaçırılıp 100 bin dolar karşılığında Esad askerlerine teslim edildiği belirlenmişti.
 
Hatay bölgesinde görevli MİT`çi Önder S. ve işadamları Erdoğan Ayhan Kit (51), Mete Aslan (33), Mehmet Nur (31) ile Yılmaz Nur (32) 10 Şubat 2012`de yakalandı. Olayda Önder S. ile irtibatlı oldukları belirtilen MİT Adana Bölge Başkanı N.B. ve Hatay Bölge Başkanı M.A.A. da soruşturmaya dahil edildi.

`Devletin gizli bilgilerini siyasi veya askerî casusluk amacıyla temin etmek, kişiyi hürriyetinden alıkoymak` suçundan yargılanan ve 48 yıl hapsi istenen Önder S., savunmasında suçlamaları reddetti. Albay Harmuş`un MİT Müsteşarlığı`ndan gelen 4 görevlinin takibiyle kendileri tarafından `by-pass` edildiğini belirtti. Savcılıktaki itirafında ise bu operasyonda MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ın yanıltıldığını öne sürdü.
 
Mahkeme, MİT`çi Önder S.`yi 20 yıla mahkûm etti. Diğer sanıklardan işadamları Kit ve Aslan 16`şar yıl 8`er ay, bu işadamlarının yanlarında çalışan Mehmet Nur ile Yılmaz Nur`u ise 8`er yıl 4`er ay hapis cezasına çarptırdı.

MİT`in eski Hatay Bölge Başkanı M.A.A. `görevini kötüye kullanmak` suçundan beraat ederken, MİT Adana Bölge Başkanı N.B. hakkındaki dava ise yargılama sırasında Başbakanlık tarafından soruşturma izni verilmemesi nedeniyle düştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir