• DOLAR 32.59
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2502.57
  • ...
BM`ye `kolera` davası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 New York`ta bir grup avukat ve insan hakları savunucusu, Haiti`de binlerce kişinin ölümüne neden olan koleranın BM barışgücü askerlerinden bulaştığını savunarak BM aleyhine dava açtı.

Manhattan`da federal mahkemede dava açan avukatlar, BM`nin Haitili kolera mağdurlarının ailelerine tazminat ödemesini ve ülkeye temiz su ve kanalizasyon imkanı sağlamasını talep etti.

Haiti`de 2010 yılındaki depremin ardından kolera salgını başlamış ve 8 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi hastanelerde tedavi görmüştü.

Ülkedeki kolera salgınına, depremin ardından görevlendirilen BM personelinden Nepalli askerlerin neden olduğu, aynı dönemde Nepal`de de kolera vakalarının görüldüğü iddia edilmişti.

BM`nin, insan hakları örgütlerinin taleplerine rağmen mağdur yakınlarına tazminat ödemeyi reddetmesi üzerine olay federal mahkemeye taşındı.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, BM`nin Haiti halkına her türlü yardımı yapmaya devam edeceğini belirterek, yargıya taşınmış bir konuda yorumda bulunamayacaklarını söyledi.

BM`nin, ABD topraklarında bulunmasına karşın diplomatik dokunulmazlığı bulunuyor. Davaya ilişkin mahkemenin nasıl bir adım atacağı ve BM`nin buna vereceği karşılık bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir