• DOLAR 32.574
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2436.041
  • ...
`Köylerdeki manevi havayı tekrar canlandırmak istiyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van merkeze bağlı Timar bölgesinde bulunan 95 haneli Kasımoğlu köyünü ziyaret eden Van Köyleri ile Dayanışma Derneği, köy sakinlerinin sıkıntılarını dinledi.

Akraba ziyareti yapmanın önemine değinen Van Köyleri Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Said Koç, bu tür ziyaret ve etkinliklerin insanların kaynaşmasına vesile olduğuna vurgu yaptı.

Kasımoğlu köy muhtarını ziyaret eden heyet, muhtardan köy hakkında bilgi alarak derneklerinin amacını anlattı.

Başkan Yardımcısı Said Koç, derneklerinin amacını "Köy halkı arasındaki manevi havayı ihya etmek" olarak açıklayarak, "Maddi yönüne bakmaksızın asıl bugün en büyük manevi eksikliğimizi göz önünde bulunduruyoruz. Nerede olursak olalım elhamdülillah Müslümansız. Bugün köyde bazı sıkıntılar ister istemez yaşanabilir. Ama birlik beraberlik olduğunda bunlar çözülür." dedi.

Yapılan bu tür ziyaretlerin insanların kaynaşmasına vesile olduğunu belirten köy muhtarı Muzaffer Baştürk, "Bu noktada meşru çerçevede yapılan spor etkinlikleriyle insanlar arasında dostluklar oluşmaktadır. Bence bunlar faydalıdır. Dernek olarak da bunları organize ederseniz bu çok daha faydalı olur. Köyümüzde kurslarımız var. Hem bayanlara yönelik hem de erkeklere yönelik Kur`an kurslarımız var. Bu köylerimizin olmazsa olmazlarındandır. Onun için gerek İslami alan da gerekse de sosyal alanda yaptığımız çalışmalar var." şeklinde konuştu. 

Çocukların İslami terbiye ile yetiştirilmesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Muhtar Baştürk, "Müslümanlardan hiçbir zarar gelmez ama inançsız insanlardan her türlü zarar gelir. Eğer çocuklarımız İslami terbiye ile yetişirse hapishanelere bile gerek kalmaz. Manevi eğitim olduktan sonra bunların önüne geçilir herkesin başına bir bekçi dikemezsiniz ama herkesin gönlüne Allah korkusunu yerleştirebilirsiniz. Bu konuda en büyük iş ise aile reislerine düşüyor." dedi.

Doğu illerinde maneviyatın daha iyi olduğunu belirten Muhtar Baştürk, bunun temelinde köyler olduğunu ve bunun mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.
 
(Mehmet Aldemir -İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir