• DOLAR 32.605
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2415.56
  • ...
Hayatını kaybeden öğrenciler toprağa verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mardin`in Ortaköy beldesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Esra Sungur (18), Songül Doğan (17), Sürücü Emin Sekmen ve Sağlık Meslek Lisesi Öğrencisi Nurcan Yaşar (15) Nusaybin`de toprağa verildi.

Esra Sungur 
Mardin Devlet Hastanesinde yapılan otopsilerden sonra Artuklu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Esra Sungur`un cenazesi Nusaybin Yenişehir mahallesindeki evine getirildi.

Sungur`un tabutuna gelinlik serildi. Tabutun evden çıkarılışı sırasında kadınlar sinir krizi geçirdi. Sungur`un cenaze tabutu dini vecibelerin yerine getirilmesi için Molla Sait Zan Camisine getirildi.

Songül Doğan
Nusaybin`e getirilen Artuklu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bilgisayar bölümü öğrencisi Songül Doğan`ın cenazesi de Abdulkadir Paşa Mahallesi`ndeki evine getirildi.
Ailesinden helallik alındıktan sonra Doğan`ın cenazesi de Molla Sait Zan Camisine getirildi.

Sungur ve Doğan`ın kılınan cenaze namazına Kaymakam Abdulhalim Can, aileleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcisiler ve vatandaşlar katıldı.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinden sonra Esra Sungur`un cenazesi yeni Mohrız, Songül Doğan`ın cenazesi eski Mohrız mezarlığına defnedildi.

Emin Sekmen 
Minibüs sürücüsü Emin Sekmen de Nusaybin`e bağlı Kuruköyde (Cibilgraw) toprağa verildi. Mardin Devlet Hastanesi morgundan alınan Sekmen`in cenazesi, köy kabristanında defnedildi.

Nurcan Yaşar 
Öte yandan yaralı olarak Mardin Devlet Hastanesine kaldıran Nurcan Yaşar Hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Nurcan Yaşar`ın cenazesi de Nusaybin`e getirildi. Kışla mahallesinde ailesinden helallik alındıktan sonra Yaşar`ın cenazesi konvoy halinde Hacılar Mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazında, Hür Dava Partisi (HÜD PAR) İlçe Başkanı Halil Talayhan, parti yöneticileri ve Yaşar`ın ailesi hazır bulundu.
Yaşar`ın cenazesi Hacılar Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Nurcan`ın babası İslami davadan hükümlü
Bu arada Nurcan Yaşar`ın babası Mustafa Yaşar`ın İslami davadan Tokat Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunduğu ve izin evraklarının yetişmemesi nedeniyle cenazeye gelemediği öğrenildi.

Mustafa Yaşar`ın yaklaşık bir yıl önce Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi`nden Tokat Cezaevine sevk adı altında sürgün edilmişti. Mustafa Yaşar`ın kızının taziyesine katılmak için başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

Annesinin taziyesine katılma talebi reddedilmişti 
Mustafa Yaşar`ın Annesi Nure Yaşar da geçen yıl hayatını kaybetmiş, ancak annesinin taziyesine katılmak isteyen Mustafa Yaşar`a izin verilmemişti. Şimdi ise kızının taziyesine katılma talebinin kabul edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Ortaköy beldesi mevkiinde meydana gelen trafik kazasında Emin Sekmen yönetimindeki 47 NH 372 plakalı minibüs ile Abdurrezak Acar yönetimindeki 73 DT 1010 plakalı kamyonet çarpışmış, kazada 4 kişi ölmüş ve 15 kişi de yaralanmıştı.
(Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir