• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
"Bayramda fakirler unutulmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kurban Bayram'ına sayılı günler kala alimlerden bayram ile alakalı önemli uyarı ve tavsiyeler geliyor. Kanaat önderlerinden Molla Ali Arslan, Müslümanların bayramda da fakirleri unutmaması gerektiğini söyledi.

 

Kurbanın Allah'a yakınlaşmak olduğunu belirten Molla Ali Arslan, "Verilen kurbanlar ve yaptığımız Hacla daha fazla yüce Allah'a yaklaşıyoruz" dedi.

 

Kurban Bayram'ının meşruiyetinin Kur'an-ı Kerim, Sünnet ve icmaya dayandığını söyleyen Arslan, Kevser suresini örnek vererek Kurban Bayramı'nda Müslümanların kurban kesmekten daha sevimli hiçbir şey yapmadıklarını ifade etti.

 

Kurbanın özellikle Allah rızası için kesilmesi gerektiğini ifade eden Arslan, "Allah-u Teâlâ'nın isteği, Hz. Resulullah ve Hulefa-i Raşidin'in bunu yapmasından dolayı biz de yapıyoruz ve bu kestiğimiz kurbandan, komşularımıza, ailemize ve fakir fukaralara dağıtıyoruz. Dolaysıyla onları sevindirmiş oluyoruz ve onların sevinmesiyle de yüce Allah da seviniyor hoşnut oluyor." diye konuştu.

 

Arslan, Hz. Resulullah'ın (s.a.v) her yıl kurban bayramında biri kendisi ve ailesi için diğerini de ümmeti Muhammed için olmak üzere 2 kurban kestiğini söyledi.

 

Kurbanlık hayvanın vasıflarını anlatan Arslan, "Keseceğimiz hayvanın sağlam olması, kör olmaması, hasta olmaması, topal olmaması ve çok zayıf olmaması lazım. Yani etinden eksiltecek hiçbir kusurunun bulunmaması şarttır." dedi.

 

Kurbanların sadece Allah'ı razı etmek için kesilmesi gerektiğine vurgu yapan Arslan, "Çünkü Allah kitabında 'Kestiğiniz hayvanın ne eti ne de kanları bize ulaşır Allah'a ulaşacak olan tek şey takvadır' şeklinde buyuruyor. Yani yüce Allah, ancak takva sahiplerinden bu kurbanı kabul eder." ifadelerini kullandı.

 

Kurban bayramının bir kampanya olarak görülmemesi gerektiğini söyleyen Arslan, "Kurban bayramı bir et kampanyası değildir. Veya Bayramdan bayrama bir rekabet haline gelmemeli. Çünkü görüyoruz bazı kimseler kestikleri hayvanı mazlumlara dağıtmak yerine etleri dolaplarında biriktiriyor ve aylarca o etten sadece kendisi yiyor. Evet, kendisi de yesin ama fakir ve fukaralara da yedirsin onları unutmasın. Etleri 3'e bölsün kendi ailesi akrabaları ve fakirler olarak 3 ayrı kısma ayırsın ve böyle dağıtsın. Bizim kurbandaki birinci gayemiz bu olmalıdır." şeklinde konuştu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir