• DOLAR 32.352
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2310.121
  • ...
Bingöl`de yapılan parka `R4BİA` adı verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Saray Mahallesi esnaf ve sakinleri, mahallelerindeki parka `R4BİA`` ismi verilmesi için 600 haneden topladıkları imzayı İLKHA vesilesiyle kamuoyuna duyurduktan sonra Bingöl Belediye Meclisinde de bu isim kabul gördü.
 
Mısır`da darbe karşıtı direnişin sembolü haline gelen "R4BİA" işaretinden yola çıkan, Saray Mahallesi sakinlerinin, mahallede yeni yapılan parka "R4BİA PARKI" isminin verilmesi için imza kampanyası başlattı. Bingöl Belediyesi, 2013 Ekim ayı meclis toplantısında Saray Mahallesi sakinlerinin talebini göz önünde bulundurarak, yeni yapılan parka `R4BİA PARKI` ismini verdi.
 
Belediye Meclisi`nde kabul edilen karardan sonra `R4BİA RARKI`` önünde `R4BİA` işareti yaparak memnuniyetlerini dile getiren mahalle sakinleri, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
"Yeni Parka ``R4BİA PARKI`` adı verilmesi için Yaklaşık 600 haneyi ziyaret ettik"
Mahallelerinde yapılan yeni parka ``R4BİA`` adı verilmesi için bir imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Mahalle sakinlerinden A. Samet Bayram, ``Yaklaşık 600 haneyi ziyaret ettik. Onlardan imza topladık. Bu imzalarımızı İlke Haber Ajansı aracılığıyla kamuoyuna duyurduk. Onlara teşekkür ediyoruz. Topladığımız imzaları Bingöl Belediyesi meclisine sunmuştuk ve yeni yapılan parka `R4BİA`` adı verilmesi yönünde talebimiz kabul edildi. Mahalle olarak bu talebimizin kabul görmesi bizde bir heyecan ve mutluluk oluşturdu. Bu konuda sesimizi kamuoyuna duyuran İLKHA`ya teşekkür ederiz. Ayrıca Bingöl Belediyesi meclis üyelerine ve Belediye başkanına teşekkür ederiz.`` ifadelerini kullandı.
 
"Kardeşlerimizin onurlu direnişini Bingöl`de yaşatmak için parka `R4BİA` adını verdik"
Konuyla ilgili konuşan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise, "Mısır`da darbeye karşı direnişin sembolü haline gelen `R4BİA` ismini Saray Mahallesi`nde 7 bin metre karelik alanda yapımı devam eden parka verdik. Yapımı devam eden parka bu adı vermeyi uygun görmemizin sebebi, Mısırlı kardeşlerimizin onurlu direnişini Bingöl`de yaşatmak, onları her daim dualarımızda hatırlamaktı." şeklinde konuştu.
 
Kilitli parke taşlarının döşeneceği bu parkta, çocuk oyun grubu, engelli çocuk oyun grubu, spor aletleri, 5`li oyun grupları, fitness aletleri, oturma alanları, kamelya, havuz, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar yer alacak.
(Nihat Kanat - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir