• DOLAR 32.517
  • EURO 34.592
  • ALTIN 2502.16
  • ...
BEÜ akademik açılışı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Akademik açılışı akademisyen ve öğrencilerin katıldığı bir törenle Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Açılış konuşmasını üniversite Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru yaptı.

 

Genç bir üniversite olduklarını belirten Doğru, "Üniversitemizde gerek fiziki olarak gerekse de akademik olarak birçok gelişme oldu. İlk açıldığında akademisyen sayımız, 3 yardımcı doçent ve öğretim görevlisi ağırlıklıydı. Şu an ise öğretim üyesi sayımız 80 civarındadır ve kendi doçent ve profesörümüzü hazır hale getirecek bir konuma sahibiz." dedi.

 

İslami İlimler Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bu yıl kurulduğunu ve önümüzdeki günlerde akademisyen atamalarının yapılacağını ifade eden Doğru, "Güzel Sanatlar Fakültesi'nin burada olmasını istiyoruz ve yöreyle özdeşleşecek bölümlerle hızla kurmak istiyoruz. İslami İlimler Fakültesi'nin de çok büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyoruz ve eğitim öğretime başlamasıyla beraber bölge, 500-600 yıl önceki ilim yuvası olduğu dönemlere tekrar kavuşarak daha da ileriye gidecektir. Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri (MYO) ve ona paralel olan diğer okullardaki programları da açarak ileride açmayı düşündüğümüz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi'nin altyapısını oluşturma çabasındayız." diye konuştu.

 

Akademik yılının gelenekselleşen ilk dersi ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Rumeli tarafından verildi. "Üniversite ve Toplum" konulu ilk dersi gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Rumeli'ye plaketini Prof. Dr. Mahmut Doğru takdim etti. Tören, açılış pastasının kesilmesiyle son erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir