• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
MÜSİAD'dan İLKHA'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - İlke Haber Ajansı Van Temsilcisi Fikret Özkan tarafından karşılanan MÜSİAD heyeti, Van'da STK olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Burada konuşan MÜSİAD Van Şube Başkanı Say, açıklanan Demokratikleşme Paketinin kimilerine göre çok hafif iken kimilerine de çok ağır geldiğini söyledi.

 

Başörtüsü meselesinin bir devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Say, "'Her şeye rağmen yetmez ama iyidir' denilebilir. Bana göre atılması gereken çok adım var. Ama mevcut açıklanan paketin de tüm maddelerinin olumlu karşılandığını görüyoruz. Paketin devamının gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

 

"Van yaşanılabilirlik noktasında 76. sırada"
Sorunların diz boyu olduğu bir memlekette yaşadığımızı ifade eden İsmail Say, "Bana göre sorunların diz boyu olduğu bir memlekette yaşıyoruz. Bunun için de imar sorunundan tutun yerel yönetimlere kadar. Hepsi var. Herkes barışı konuşursa barış olur. Dışarıdan birileri gelip Van'ı kurtarmaz. Biz basınıyla STK'sıyla herkes bir şekilde işin bir ucundan tutarak bunu yürütebiliriz. Van 30 tane büyük şehrin içerisine girdi. Ama yaşanılabilirlik kriteri içerisinde 76. sıradayız. Bu çok acı bir durum. Bir parkı bile olmayan bir şehirde yaşıyoruz. Bu anlamda kimseyi suçlamadan olumlu şeyleri destekleyerek bu anlamda üzerimize düşeni yapmamız gerekir." şeklinde konuştu.

 

"MÜSİAD 1990'dan beri itibarını geliştirerek bu günlere geldi"
MÜSİAD ile ilgili bilgi veren Sami Orhan ise basında çok fazla öne çıkmamalarının sebebinin kendi işlerine bakma mantığından olduğunu belirterek, "Bizler düzenli olarak yaptığımız faaliyetler var. Birincisi her Çarşamba günü mutlaka bir yönetim kurulu toplantısı yapıyoruz. Her hafta mutlaka elimizden geldiğince arkadaşlarımızı ve üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Onların sıkıntılarını dinliyoruz. Aslında üyeler daha bir derneği nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin değişik illerinde toplantılara gidiyoruz. Oralarda da Van için neler yapılabilir. Yapılan çalışmaları nasıl Van'a kanalize edebiliriz bunların peşindeyiz. MÜSİAD olarak 1990'dan beri sürekli itibarını geliştirerek bu günlere geldik." diye konuştu.

 

Öte yandan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İlke Haber Ajansı Van Temsilcisi Fikret Özkan da medyanın önemine değinerek çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir