• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Zihinsel engelli kız çocuğuna istismara tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı yaptığı açıklamayla Baykan ilçesinde 12 yaşındaki zihinsel engelli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulmasını kınayarak, faillerin bulunmasını ve mağdur kızın rehabilitasyonu için gerekenin yapılmasını istedi.

 

Açıklamada, "Henüz çocuk yaşta üstelik zihinsel engelli bir kız çocuğuna, yaşları 18'in altında olan 11 genç tarafından yapıldığı belirtilen bu tecavüz vakasının toplumun vardığı ahlaki dejeranasyonu gözler önüne sermesi açısından ibret verici" olduğu belirtildi.

 

"Yaşanan bu menfur olay toplum vicdanında derin yaralara sebep olmanın dışında başta ailelere, mülki idareye ve toplum huzuru için mücadele eden her yapı ve bireye düşen toplumsal ıslah görevinin yeterince yerine getirilmediği gerçeğini gözler önüne sermektedir." denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

"Bu olayda sadece bu olayın faillerinin suçlanması toplumun geleceği açısından bir çözüm üretmeyecektir. Son zamanlarda yerel yönetimler ve bir kısım kamu kuruluşları eliyle gerçekleştirilen kimi faaliyetler toplumsal ıslahtan çok toplum ahlakını ifsat etmektedir. Festival adı altında gerçekleştirilen bazı organizasyonlar toplum ahlakını dejenere etmektedir. Bu tür faaliyetler toplum ahlakını yozlaştırmakta ve maalesef vahim sonuçların meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Yönetim kadrolarına düşen yaptıkları etkinliklerde toplumsal ahlakı göz ardı etmemeleridir."

 

Kolluk kuvvetlerinin ve yargı erkinin bu tür vakaların çözümünde yetersiz kaldığı dile getirilen açıklamada, yargı ve emniyetin görevinin sadece suçluyu yakalamak ve cezalandırmak olmadığı, suçların oluşmasına sebep olan etkenlerin de düzeltilmesinde bu kurumların üzerine ciddi görevler düştüğü vurgulandı.

 

Açıklamada son olarak, "HÜDA PAR Siirt İl Başkanlığı olarak bu menfur olayı ve faillerini kınıyoruz. Mağdur kızın rehabilitasyonu için yetkilileri göreve davet ediyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir