• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
"İl Milli Eğitim Müdürlüğü keyfi tutumlardan vazgeçmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Eğitim Sen Şube Başkanı Bülent Hatun, öğrencilerin kişisel gelişimlerini sağlayabilmeleri, sadece derslerle sınırlı olmadığını ve aynı zamanda ders dışında ilgi, yeteneklerini ve gelişimlerini ortaya çıkarabilmeleri açısından ders dışı etkinlikler ve egzersiz çalışmalarının önemli olduğunu kaydetti.

Her yıl okullardaki eğitimcilerin ders dışı egzersiz çalışmaları yapabilmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne plan ve programlarını gönderdiklerini belirten Hatun, "Ek ders yönetmeliğine göre 'ders dışı çalışmalar okul idareleri tarafından planlanır, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da onaylanır denilmektedir.' Bu madde gereği de bu çalışmaların hafta içi ya da hafta sonu olacağı ile ilgili herhangi bir ibare olmamasına rağmen, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü her okul hafta sonu yapmak zorundadır demesi yönetmeliğe aykırı davranıldığını göstermektedir" dedi.

Okul idarelerinin okulların fiziki durumunun uygun olup olamayacağını planlayabilir iken İl Milli Eğitim Müdürlüğünün böyle bir tutum ve yaklaşım ve dayatma içerisinde olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Hatun, "Dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü keyfiyete göre değil, yönetmelik, genelge ve yönergeleri esas alarak uygulama yapması gerekmektedir. Ayrıca Ders dışı çalışmalarla ilgili okullara gelen yazıların başvuru süreleri de kısa tutulmuştu. Kaldı ki diğer iller okulların fiziki durumuna göre hafta içi ve hafta sonu yapabilirlerken ilimizin bu yaklaşım ve tutumu eğitimcileri ve bizleri rahatsız etmektedir. Olması gereken keyfiyetçi tutum değil, yönetmeliğin esasıdır" şeklinde tepki gösterdi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir