• DOLAR 32.523
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2487.521
  • ...
SON DAKİKA
Türk Hava Kurumu`nun Haksızlığı Tescillendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR -Yaklaşık iki yıl önce Ajansımızda da konu olan, İzmir`de bir vatandaşa bağışlanan derilere Emniyetin ve Türk Hava Kurumu`un (THK) el konulması sonucunda açılan davada THK haksız bulundu.

 

Şuanda Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi`nin de başkanlığını yapan Cemil Genç, yaşadığı hukuksuz uygulamayla ilgili olarak, vatandaş ve STK başkanı olarak zaman içerisinde çeşitli engellemelerle karşılaştığını belirterek, "Bu engellemelerden bir tanesi iki yıl önce basına da yansıyan, Kurban Bayramında şahsım adına açtığım kesimhanede, vatandaşların kendi rızalarıyla bana bırakmış olduğu kurban derilerine el konulması hadisesiydi. Tüm resmi işlemler eksiksiz olmasına rağmen baskın süsü verilerek, elimdeki derilere hukuksuz bir şekilde el konulmuştu."

 

`Mahkeme Türk Hava Kurumu`nun haksızlığını tescil etti`
O dönem kendisine yapılan hukuksuz uygulamayla, şube başkanlığını yaptığı Mustazaf Der`in zan altında bırakılmak ve halk nezdinde itibarının zedelenmek istendiğini vurgulayan Genç sonradan bu olayı yargıya taşıdığını ifade ederek, " 2 sene süren yargılama neticesinde İzmir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kurban derilerinin fiyatı olan bin 950 TL`nin Türk Hava kurumu tarafından şahsıma ödenmesine karar verdi. Ayrıca Kabahatler Kanunu delil gösterilerek bana kesilen 870 TL`lik ceza da aynı şekilde yaptığım müracat neticesinde iptal edildi" ifadelerini kullandı.

 

Yıllardır halka hizmet amacıyla yaptıkları tüm faaliyetlerin engellenmek istendiğinin özellikle altını çizen, Genç; " Tamamen halkımıza hizmet amaçlı yaptığımız çalışmaların halk nezdinde itibarsızlaştırılması ve faaliyetlerimize illegal bir görüntü verilmek istenmektedir. Son açıklanan `Demokratikleşme Paketi`yle beraber bu tür hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz" dedi.

 

Hatırlanacağı üzere, bütün resmi işlemlerini yapan ve Gaziemir Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından Kurban kesimi izni verilen Cemil Genç adlı vatandaşa kurban sahipleri tarafından verilen derile el konulmuştu. (İlyas Yıldız - İLKHA)

İlgili haberi tıklayınız

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir