• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bayramda veteriner hekimler görevlerinin başında olacaklar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Kurban Bayramı süresince yetiştiriciler ve vatandaşların sıkıntı yaşamamaları için yapılan hazırlık çalışmaları kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü‏ Ömer Tercan ile Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ercan Ömeroğlu, merkeze bağlı Aydınkonak (Korıké) Köyü ve Çamlıtepe mahallelerinde kurbanlık hayvan bulunan işletmelere ziyaretlerde bulundular.

Yapılan ziyaretlerde yetiştiricilere Kurban Bayramı süresince hayvan alım ve satım işlemleri, sevk işlemlerinde sorumlulukları hakkında bilgi verildi.

Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlık hayvan alırken dikkat etmeleri gereken hususlara değinen Batman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tercan, veteriner sağlık raporu olmayan, "Küpesiz ve büyükbaş hayvan pasaportu" bulunmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, kılları karışık ve mat halde olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, pis kokulu burun akıntısı olan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar satın alınmaması uyarısında bulundu.
Kurbanlık hayvanların kesimlerinin il kurban hizmetleri komisyonu ve belediyenin belirlemiş olduğu kesim yerleri ile ruhsatlı kesimhanelerde yapılması çevreye kötü görüntülerin vermesinin önüne de geçeceğini belirten Tercan, "Kesilen büyük ve küçükbaş hayvanlara ait kulak küpe numaralarının İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine bildirilmesi gerekmektedir. Kurban Bayramı süresince İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizde hayvan sevkleri, yol kontrolleri ve kesim yerlerinde yapılacak işlemler için veteriner hekimler görevlerinin başında olacaklardır." açıklamasında bulundu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir