• DOLAR 32.586
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2426.745
  • ...
Tarsus'tan tarih fışkırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus'ta Zeytin Pazarı'nın bulunduğu alana yapılması planlanan semt pazarının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait sarnıç, insan figürlü zemin mozaiği ve birçok tarihi eser ortaya çıktı.


Tarsus İlçe Kaymakamı Hasan Göç, Eski Ömerli Mahallesi'nde kapalı semt pazarı yapımı için geçen yıl yapılan hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan eserlerin bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.


Kaymakam Göç, Kırşehir Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Adıbelli ile Müze Müdürü Mehmet Çavuş'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Göç, incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, "Anıtsal sarnıç yapısı ve bu yapı ile bağlantılı mimari kültür dokusu, su dağıtım sistemi, mozaikli zemin ve alandaki yoğun kül katmanlarından yola çıkılarak, bu alanın erken Roma döneminde kullanıma alınan hamam, saray, villa ve idari yapılar kompleksini barındırdığı tespit edilmiştir. Söz konusu alanda yapılacak kazı çalışmalarında, tarihi kalıntıların gün ışığına çıkarılarak Tarsus'un tarihi kültürel dokusunun turizme kazandırılması sağlanarak, bu bölgenin ziyaret edilebilir şekilde düzenlenmiş bir ören yeri haline getirilmesine çalışılacaktır." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir