• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Urfa'da kurbanlıklar şehre indi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık telaşı devam ediyor. Hayvan pazarlarında yoğunluk yaşanırken birçok hayvan satıcısı şehir merkezindeki yerlerini almış durumda. Küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 400-500-600 arası değişiyor. Bazı satıcılar da satışların daha iyi olması için taksit ve vade farkı olmadan kredi kartı ile satış bile yapıyor.

 

Satışların bu yıl durgun olduğunu belirten M.E. G, "İnsanlar hep son günü bekliyor daha ucuz olur diye. Sadece fiyat soruyorlar. Fiyatlar geçen yılın fiyatları ile aynı fazla bir değişiklik yok. Bayramın 3'üncü gününe kadar mahallede satış yapacağız. Cazip olması için de tek çekimlik kredi kartı satışı yapıyoruz. Hayvanı alan kişi 45 gün sonra parasını verebilecek. Taksit yok vade farkı yok." dedi.

 

Uzun zamandan beri besicilik yaptığını söyleyen Ö.Ş. ise, "Bu yıl satış hiç iyi değil. Bunun sebebi de insanlarda para olmamasıdır. Şu an kara kara düşünüyoruz bayramdan sonra bu hayvanları ne yapacağız bilmiyoruz. Suriye hayvanları piyasada yok. Ama millet hükümete güvenmiyor. Bu hükümet 2 adım ileri atıyor dört adım geri atıyor." diye konuştu.

 

Şehir merkezinde belediyenin belirlediği noktalarda yapılan satışların bayramın 3'üncü gününe kadar devam edeceği belirtildi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir