• DOLAR 32.534
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2432.89
  • ...
TIR` Şoförleri`nin Bulgar isyanı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiyeli  TIR sürücülerinin Kapıkule`deki eylemi sürüyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nın 1 Eylül itibariyle yürürlüğü koyduğu uygulama nedeniyle eksik belgesi bulunan yabancı plakalı araçlara 3 bin Euro civarında para cezası ön görüyor.

TÜRKİYE TIRLARINA BULGAR GÜMRÜĞÜNDE 2 BİN EURO CEZA KESİLİYOR

Bütün ülkeler için geçerli olan uygulama kapsamında eksik belgesi bulunan Bulgar plakalı TIR araçlarına kesilmesine Bulgar tarafı aynı şekilde misilleme yapıyor. Türkiye`den Avrupa`nın değişik ülkelerine giden TIR`lar Bulgar gümrüğünde sıkı denetime tabi tutularak 2 bin Euro civarında para cezası kesiliyor.

CEZAYI ÖDEMEYEN ARAÇLARIN PLAKALARI SÖKÜLÜYOR

Cezayı ödeyemeyen sürücülerin araçlarının plakaları sökülüyor. Bulgaristan tarafından ağır cezalara maruz kalan  TIR sürücüleri Kapıkule`nin Türkiye ve Bulgaristan tarafından kontak kapattı. İki günden bu yana yapılamayan geçişler nedeniyle sınırın Türkiye tarafından 10, Bulgar`da ise 18 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

`BULGAR TARAFIYLA YAPILAN GÖRÜŞMELERDEN SONUÇ ALAMADIK`

Sınırdaki son durumla ilgili bilgi veren Gümrük Kapılarından Sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Irmak, Bulgaristan`da ağır trafik cezası uygulamasının söz konusu olduğunu kaydetti. Bu konuda Bulgar tarafıyla görüşmeler yaptıklarını anlatan Irmak,"Yaptığımız görüşmelerde bir sonuç alamadık.

Onlardan da bir heyet geldi. Yani bir şantaj vari uygulamaya girince biz buna sıcak bakmadık ve uzlaşmamız maalesef gerçekleşmedi. Ama konu iki ülkenin bakanlıkları düzeyinde takip ediliyor ve konunun uluslararası bir boyut niteliği taşımasından dolayı bakanlıklardan gelen görüş ve talimatlar doğrultusunda hareket etmeyi doğru buluyoruz." dedi.

TIR sürülerinden Rıza Ercan, "Dünyaya nam salan asil bir milletiz. 5 milyonluk Bulgaristan, bizimle böyle nasıl oynar. Bu işe neden çare bulunmuyor. TIR sürücüleri olarak bu duruma tamamen karşıyız." dedi. İki günden bu yana kontak kapatma eyleminin devam ettiğini belirten Ercan, soruna çare bulunana kadar eylemi devam ettireceklerini ifade etti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir