• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...
SON DAKİKA
Netanyahu`nun Partisi: Ezanı Kaldıracağız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgalci siyonist israil ırkçı bir adıma daha hazırlanıyor. siyonist başkan netanyahu`nun genel başkanı olduğu Likud partisi, seçim vaadine ezanı şerif-i yasaklamayı koydu.

israil`deki Arap parti ve sivil toplum kuruluşları, likud partisi`nin ezanın yasaklanması yönündeki seçim vaadini şiddetle kınadı.

1948 İslami Hareketi`nin Sözcüsü Zahi Necidat yaptığı yazılı açıklamada, "likud partisi`nin seçim kampanyası için astığı afişlerde Yafa kentinde ezanı yasaklayacaklarına ilişkin vaadi, ucuz bir suç ve ilerlemiş derecede ırkçılık hastalığı sayılır" ifadesini kullandı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada da "Afişlerle ezanın yasaklanacağı vaadinde bulunan likud partisi, Yafa sakinlerinin sesini bastıramayacak. Ezan sesi, Yafa`da bulunan camilerden yükselmeye devam edecek" denildi.

Birçok Arap partiyi ve bağımsız adayları çatısı altında toplayan "Yafa Arap İttifakı" likud`un ezanın yasaklanması yönündeki vaadini "ırkçı" söylem olarak nitelendirdi.

LİKUD NETANYAHU`NUN PARTİSİ 

Yafa Arap İttifakı`ndan yapılan yazılı açıklamada, "Seçim çalışmaları sırasında likud partisi`nin Yafa`da ezanı yasaklama vaadinde bulunan, ırkçı mesaj taşıyan broşür ve afişlerine ulaştık" ibaresine yer verildi.

Yafa Arap İttifakı Genel Başkanı Sami Ebu Şahade, "Bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Arnon Giladi bu tür ucuz yollarla faşist sağın oylarını toplamaya çalışıyor. Ezan ve çan sesleri yüzlerce senedir olduğu gibi kentin semalarına yükselmeye devam edecek. likud ve diğer aşırı sağcılar kutsallarımıza dokunamayacak" dedi. israil`de yerel seçimler 22 Ekim`de yapılacak.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir