• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye'de yüz bin romatizma hastasına 2 Romatolog düşüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Türkiye Romatoloji Derneği, Romaturka ve Artrit ile Yaşam Derneği ortaklığıyla Dünya Artrit Günü kapsamında romatizma hastalarının da katılımıyla Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Oditoryumu'nda düzenlenen programda konuşan Romatolog Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat, vücudun bir çoğunu etkileyen romatizma hastalıklarında hekim eksikliğine vurgu yaptı.

 

Sık görülen Romatizmal hastalıklarında daha fazla farkındalık oluşturmak için böyle bir program düzenlendiğin belirten Romatolog Prof. Dr. Mesut Onat, Güneydoğu Anadolu bölgesine 9 yıl öncesine kadar Romatolog bulunmadığını belirtti.

 

Şuan Türkiye de en az uzmanı olan branşın Romanoloji olduğunu belirten Prof. Dr. Onat, "Türkiye de yaklaşık 230 Romatolog var. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise 7 hekim var.Türkiye de her yüz bin hastaya 1.8 doktor düşüyor. Avrupa da ise bunun on katı fazla; Yaklaşık her yüz bin hastaya 20 doktor düşüyor."ifadelerini kullanarak romatizmal hastalıkların; kemik, eklem, eklem çevresi dokuları ve sinir köklerinin dışında; Kalp, akciğer, göz, böbrek, cilt, damarlar, karaciğeri ve beyin gibi vücudun çoğunu etkilediğini vurguladı. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir