• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gülen, Haydar Başa Dava Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gülen`in avukatı Nurullah Albayrak`ın açtığı davanın dilekçesinde, Baş`ın özel bir televizyon kanalında katıldığı programda, "cami-cemevi projesi"yle ilgili açıklamalarda bulunduğu, bu programın daha sonra Youtube internet sitesine de yüklendiği belirtildi.

GÜLEN`E YAPILAN HAKSIZLIK

Bu sırada Baş`ın, Gülen hakkında "Avrupa ajanı" ifadesini kullandığı ve Gülen`i "aşağılayıcı, tahrik edici; kamuoyunda husumet ve kuşku yaratıcı, güveni zedeleyici" nitelikte sözler sarf ettiği kaydedilen dilekçede, "Gülen`in, evrensel barışa ve medeniyetler arası diyaloğa yaptığı katkılarıyla kamuoyunca tanınan, toplumun büyük kesimince eserleri ve yaptıklarıyla bilinen, takdir edilen ve sevilen bir kanaat önderi olduğuna" yer verildi. Ayrıca Gülen`in, "bununla birlikte bazı marjinal kesimler tarafından haksız itham ve iddialara" uğradığı ifade edildi.

DEĞERLENDİRMELER İNSAFSIZCA

Dilekçede, "Baş`ın, insanların birbiriyle çatışmak için bahane aradığı bir ortamda, iyiniyet olarak başlatılan ve toplumun büyük kesimince desteklenen cami-cemevi projesine yönelik değerlendirmelerinin insafsızlık olduğu" kaydedildi.
Baş`ın sözlerinin eleştiri sınırları içinde değerlendirilemeyeceği savunulan dilekçede, Baş`tan 50 bin lira manevi tazminat yasal faiziyle birlikte talep edildi.

Dava, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

Kaynak: AA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir