• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...
`Kurbanlarımızı takva ve ihlasla kesmeliyiz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kurban kesmekle insanın mala olan sevgisinin azaldığını, Müslümanın ihlasla Kurban kesmesi gerektiğini vurgulayan bölge alimlerinden Molla Osman Teyfur, kurbanın amacının yetime, öksüze ve kimsesize destek olmak olduğunu ifade ederek kurban ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Kurbanın Şafiilere göre sünneti müekkede olduğunu ve Hanefilere göre ise vacip olduğunu belirten Teyfur, "Fakir ve muhtaçlar için kurban kesmek, büyük bir sevaba vesiledir. Kurban Allah`a yakınlaştırır. Kurban demek, en sevdiğini Allah`a adamak demektir. Kuban İbrahim`i bir sünnettir. En sevdiği varlığını armağan edip onu feda ederek Halilullah sırrına ermektir." dedi.

Kurban paylaşmaktır
Bir Müslüman`ın kurban keserek millet-i İbrahim`den olduğunu ilan ettiğini vurgulayan Teyfur, "Hz İbrahim, oğlu İsmail`i kurban etmeye götürdüğü için Kurban kesmek sevdiğini alemlerin yaratıcısına sunmak demektir. Kurban kesmek, Ey Rabbim, her şeyimle sana aidim, her şeyimle sana teslim oldum, seni sever ve senin sevdiklerini severim demektir. Allah`ın bir imtihan sırrına binaen verdiği malı Allah`ın kullarıyla paylaşmaktır. Bir lokma ete hasret çeken fukaranın sofrasına bir katkı sunarak en azından bu mübarek günlerde onları sevindirmektir. Yetime, öksüze ve kimsesize destek olmaktır. Öyleyse biz Müslümanlar kurban konusunda da takvayı ve ihlası şiar edinmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Allah`a ulaşan kurbanın eti ve kanı değil takvamızdır
"Kurban vererek İbrahim`in milletinden ve Muhammed Mustafa`nın ümmetinden olduğumuzu onların yolunda yürüdüğümüzü ve yürümemiz gerektiğini göstermeliyiz." diyen Teyfur, şöyle devam etti: "Takva ile Kurban sünnetini icra etmeliyiz. Çünkü kestiğimiz kurbanların eti ve kanı Allah`a ulaşmaz. Ulaşacak olan takvamız ve ihlasımızdır. Kurban keserek mutlaka ihlas ve takva gözetlemeliyiz. Kurban vakti bayram namazından sonra başlar. Eyamı teşrik olan dördüncü günü kadar sürer. Bir Müslüman kurbanını bu zaman zarfında keser. Nezrettiği kurbanın etinden kurban sahibi ve bakmakla yükümlü olduğu aile efradı ve zenginler yiyemez. Kurban etinin hepsi fakirlere, miskinlere, yolda kalmışlara ve Allah yolunda olanlara dağıtılır. Ama sünnet olandan hem kendisi hem aile efradı ve hem de zenginler yiyebilir."

Kurban vermenin en güzel yolunun kurbanı üçe bölüp üçte birini kendisine, üçte birini eş, dost, komşularına ve diğer üçte birini ise fakirlere vermek olduğunu kaydeden Teyfur, "Rabbim niyetlerimizi halisane yapıp takva ile kurbanları kesenlerden eylesin" şeklinde dua etti.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir