• DOLAR 32.332
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2320.606
  • ...
Açıksu esnafı belediyeye tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa Belediyesi, imara açtığı bölgelerdeki yerleşim yerlerinin su ihtiyacını karşılamak için Devteşti Mahallesinin hemen dışında olan tepeye su deposu yapıyor. Yapılacak su deposu için yeraltına su borusu döşeyen belediye ekipleri, Açıksu Caddesi'nde kazı çalışması yapıyor. Yapılan kazı çalışmasının uzun sürmesi yoğun işleyen cadde trafiğini ve esnafın işini olumsuz yönde etkiliyor.


Bir aydır kazı çalışmalarının yapıldığını belirten Kasap Cuma Polat, "Sözde et satıyoruz ama tozdan dumandan burası geçilmiyor. Günde 10 kere 153'ü aramama rağmen burada doğru dürüst bir sulama yapılmıyor. Belediye hiç düşünmüyor mu bu insanlar ne satıyor, durumları nasıl? Fırıncısı, bakkalı, manavı hepsi böyle... Oy zamanı oldu mu gelip haydi kardeş diyorlar. Biran önce burasının asfalt yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.


Uzun süredir yol sorunu yaşadıklarını belirten Züccaciye esnafı İmam Gündüz, "Kepçeler kendi kafalarına göre gelip yolu kapatıyorlar. Yarım saat çalışıp gidiyorlar. Bu arada yolda tek şerit olunca işlerimiz bayağı kırılıyor. İşyerlerimiz tozdan dumandan geçilmiyor. Müşterinin bir eşyayı alma hevesi kırılıyor. Burada çalışan işçiler düzenli çalışmıyorlar, mesailerine bakıyorlar, onun için belediye bunları kontrol etmeli." dedi.


Lokanta esnafı Süleyman Edesalı ise caddede derin çukurların kazıldığını belirterek şöyle dedi, "Şimdi buraya çocuk düşseydi sorumlusu kim olacaktı? Belediye üç gündür çukurları kapatmış ama tozda geçilmiyor. Sadece bir sabah suluyor. Buranın acilen asfaltlanması gerekir." dedi.


Bu çalışmanın uzamasının ihmalkârlıktan kaynaklandığını ü dile getiren Eczacı Eyüp Ergül, ilaçlarının tozun içinde kaldığını, hastalarını çok etkilediğini, bu yolun bir an önce asfaltlanması gerektiğini belirtti.


Berber Esnafı A. Kısak, çok yoğun işleyen caddelerde esnaf düşünülerek bu tür çalışmaların gece gündüz yapılması gerektiğini söyleyerek, "Benim bildiğim kazı yapılırken hemen arkasından kapanması gerekir ama Urfa'da haftalarca devam ediyor." dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir