• DOLAR 32.351
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2318.65
  • ...
Hastanede yangın tatbikatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bahçesinde toplanan çalışanlara, Konya Büyükşehir Belediyesi Yangına Müdahale Şube Müdürü Mehmet Yıldırım ile Hastane Sivil Savunma Amiri Hasan Aslandağ tarafından, hastane ortamında olası yangın anında yapılması gerekenler ve yangına karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verildi.


Ardından hastane bahçesinde oluşturulan maket ev yakılarak yangına müdahale yöntemleri ile ilgili uygulamalar yapıldı. Hastane personeli, yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Bu sırada hastane personeli, itfaiye ile birlikte yangın merdiveniyle hastaları tahliye ettiler. Yangın anında sedyede bulunan hastaların hastaneden nasıl tahliye edileceği de görevliler tarafından ayrıntılı olarak gösterildi.


Hastanede yangına karşı müdahalenin önemine değinen Hastane Sivil Savunma Amiri Aslandağ, "Hasta ve personel güvenliği açısından yangına karşı önlemlerin en üst düzeyde olması gerekiyor. Çok büyük bir hastanede yangın durumunda giriş çıkışların düzenlenmesi ve hızlı tahliye yapılabilmesi çok önemlidir. Personelimizi bilinçlendirmek amacıyla bu tatbikat düzenledik." dedi.


Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yaşar Şen ise "Hastane personelimizin yangın konusunda bilinçlendirilmesi açısından bu uygulama çok önemlidir. Yangın anını yaşatmak için hazırlanan platformla hem hastane personeline hem de hastalarımıza neler yapmaları gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. İtfaiye yetkililerine ve tatbikatı başarı ile gerçekleştiren personelimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir