• DOLAR 32.55
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2433.301
  • ...
Tesettür Seferberliğine Bir Destek de Ağrı`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - İnanç özgürlüğünün önündeki engellerden olan başörtüsü yasağının kaldırılması için Mustazaf Der`in Türkiye genelinde başlatmış olduğu örtünme seferberliğine Ağrı şubesi de katıldı. Seminer de özellikle örtündüğünden dolayı hor görülen, dışlanan, eğitim hakkı elinden alınan ve şimdiye kadar sahip çıkılmayan mazlum ve mustazaf bayanların yanında oldukları mesajı verildi. Başörtüsü mağdurlarına şimdiye kadar verilen desteğin bundan sonra da her alanda devam edeceği bir kez daha hatırlatıldı.

Kur`an-ı Kerim`in eşsiz tilaveti ile başlayan destek semineri, dernek binasında gerçekleştirildi. Başörtüsünün tarihçesi ve önemi hakkında bir konuşma yapan dernek yöneticilerinden Şevket Gültekin, "Bir topluluk düşünün, bir şehir düşünün, bir ülke düşünün inançları bir, yaşayışları bir, akideleri bir, değer yargıları bir ama onların hayatlarını dizayn eden hayatlarını idame eden yasama yürütme yargılama kendilerine ait olmasın yani halkı Müslüman olan bu topraklarda bize ait olmayan kanun ve kanuncuklar ile farklı bir hayat tarzı bizlere dayatılmaya çalışılıyor." dedi.

"Bizler sadece bir örtüden bahsetmiyoruz bizler örtü nezdinde imandan bahsediyoruz." diyen Gültekin "İnanın ki bizlerden almaya çalıştıkları sadece örtümüz değil imanımızdır, bizler buna müsaade etmeyeceğiz, zulme sessiz kalmayacağız. "diyerek, konuşmasını şöyle devam etti: "Bizler bugün sadece bir örtüden kurtuluş savaşında örtüleri için canlarını veren bir halkız bir Yahudi`nin Müslüman kadının başörtüsüne el uzatmasını savaş sebebi sayan bir peygamberin ümmetiyiz. Bugünde başörtümüze el uzatılıyor inancımız yok sayılıyor Allah`ın izniyle bizler sessiz kalmayacağız, çünkü zulme sessiz kalmanın zülüm olduğunu biliyoruz."dedi

Başörtüsü yasağının hukuki boyutu hakkında dernek şube sekreteri Orhan Zere`nin bilgilendirme konuşmasının ardından Dernek Başkanı Şaban Gökhan`ın vermiş olduğu yol haritası ve dua ile program son buldu.

Hamza Yılmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir