• DOLAR 32.51
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2488.658
  • ...
Mısır`da eski müftüden ilginç sözler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Eski Mısır Müftüsü Ali Cuma`nın, darbe karşıtlarına Tahrir Meydanı`ndaki kanlı müdahale sonrası Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi ve komutanlarının katıldığı toplantıda yaptığı konuşma basına sızdırıldı.

Sızdırılan görüntülerde eski Mısır Müftüsü Cuma, darbe karşıtlarını ``hariciler (topluma kökten karşı gelen sapkınlar)`` olarak tanımlayarak kanlarının dökülmesinin dinen meşru olduğunu savunuyor.

Görüntüde Cuma, Sisi ve kuvvet komutanlarına hitaben ``Elinden geldiğince sert vur, sakın askerlerinin bu hariciler için ölmesine izin verme. Korkma, din seninledir, Allah seninledir, Resulü seninledir, müminler ve halk seninledir. Cennet onları öldürenler içindir. Mısır`ı hak etmiyorlar, biz onların Mısırlı olmasından utanıyoruz.
 
Ülkemizi bu aşağılıklardan temizlemeliyiz. Dışları da içleri de kötü kokuyor, Peygamberimiz bizi bu gibi kişiler hakkında uyarmıştı" ifadelerini kullanıyor.

Eski Müftü Cuma, Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için de ``(Meşruiyet) diyorlar, ne meşruiyeti? İslam fıkhında tutuklu imamın (Mursi) meşruiyeti kalmaz. Her halükarda biraz meşruiyeti kalmışsa bu yargı süreci kalan şüpheli meşruiyetini de sona erdirecektir.
 
(Darbe karşıtlarının müdahale sonrası) Fetih Camisi`ndeki hallerini gördüğümde, kir içinde, korku içindeydiler, Allah gazabını üzerlerine indirmiş gibiydi. Çünkü böyle hileli şeyleri sevmezdi" değerlendirmesinde bulunuyor.

``GÖRÜNTÜLERİN SIZDIRILMASI BİR KOMPLO OLABİLİR``
Ezher Üniversitesi`nden bir kaynak, görüntünün ordu tarafından sızdırılmış olabileceğini belirterek, buradaki amacın da Cuma`ya devlet eliyle suikast düzenlenip bu suçu darbe karşıtlarına yıkmak olabileceğini söyledi.

Ürdün`ün siyasi analistlerinden Yasir Zaatire de ``Görüntünün sızdırılma amacı, Suriye`de Ramazan Buti`ye yapıldığı gibi, Ali Cuma`nın da devlet tarafından öldürülerek, suçun İslamcılara atılmak istenmesidir`` yorumunda bulundu.

Zaatire, aktivistlerin darbe şartları altında bu görüntüleri elde etmesinin zorluğuna ve gözaltındaki darbe karşıtlarının en çok ``halkı şiddete teşvik etmek`` suçlamasıyla yargılandığına da dikkati çekti.

Görüntünün çekildiği toplantının 18 Ağustos`ta düzenlendiği tahmin ediliyor. Kahire`de Tahrir Meydanı`nda gösteri yapan darbe karşıtlarına 14 Ağustos`ta gerçek mermi ile müdahalede bulunulmuş İhvan`ın kaynaklarına göre 2 bin 600 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir