• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kur`an Nesli Platformu Kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman`da Bilge Der öncülüğünde 12 STK`nın desteğiyle "Kuran Nesli Platformu" kuruldu.

Konuyla ilgili veren Bilge Der Genel Sekreteri ve Platform Başkanı Mehmet Ali Altun, platformun Bilge Der`in öncülüğünde 28 Temmuz tarihi itibarıyla kurulduğunu ve platforma 12 STK`nın üye olduğunu söyledi.

Platform Başkanı Mehmet Ali Altun açıklamasında, Kur`an Nesli Platformu`nun "Bu (Kur`an) insanların kalb gözünü açan bir nur, kesin bilgi edinmek isteyen bir toplum için de hidayet ve rahmettir.``(Casiye:20) ayetini düstur edindiğini söyledi. Altun bu platformu oluşturmalarının amacının toplumu Kur`an nuru ile nurlandırmak, her türlü kötülüğe, yozlaşmaya, ahlaki çöküntüye karşı toplumu Kur`an ile bilinçlendirmek, Kuran`ın evrensel mesajını yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.

İnsanlık Kur`an`ın Terbiyesine Muhtaçtır

Altun açıklamasının devamında: "Kur`an Nesli Platformu, Kur`an öğretilerinin insanlık için nedenli önemli olduğunu ve Kur`an`ın terbiyesine insanlığın muhtaç olduğunu izah etmek ve bu konuda halkın nazarlarını çevirmeye yönelik çalışmalar yapacaktır. Kur`an Nesli Platformu, yakın bir tarihte Türkiye genelinde yapacağı Kuran`ı Kerim Meal yarışması ve platforma üye dernekler arası güzel Kuran okuma yarışması ve benzeri etkinliklerle Kur`an-i Kerimi toplumun gündemine taşımayı hedeflemektedir."

Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte platforma üye derneklerde yapılacak Kur`ani hizmetlere tüm üye ve gönüllülerin katkıda bulunmasını beklediklerini belirten Altun, "Yapılacak bütün çalışmalarda yüce rabbimizin nusret ve inayetine mazhar olmak için dualarını beklemekteyiz." ifadelerini kullandı.

Platform Başkanı Mehmet Ali Altun açıklamasının sonunda, Kur`an Nesli Platformunun faaliyetleri hakkında bilgi edinmek isteyenlerin www.kurannesliplatformu.com" adresinden takip edebileceklerini kaydetti.

M.Sait Çelik, Veysi Rüzgar-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir