• DOLAR 32.535
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2425.027
  • ...
 HÜDA PAR Nusaybin Teşkilatı Sınır Duvarına Tepkili
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nusaybin ile Suriye`nin Qamişlo kenti arasına duvar örülmesinde sert tepki gösteren Hür Dava Partisi, söz konusu duvarın İsrail`in Filistin`e muamelesini hatırlattığını belirtti.

HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı, Mardin Valiliği ve Mardin ili Tugay komutanlığının ortak çalışması neticesinde sınırlardaki kaçak geçişleri önlemek ve mayınlı bölgeleri güvenlik altına almak adı altında Nusaybin ile Suriye`nin Qamışlo şehri arasındaki sınır bölgelerine duvar örme çalışmalarına sert tepki gösterdi.

Konu ile ilgili olarak HÜDA PAR Nusaybin İlçe Teşkilatı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve bütün sınır komşuları arasındaki bölgelerin tel örgülerle örülü olduğu, mayınlı olduğu ve askerler tarafından korunduğuna dikkat çekildi. Suriye`de baş gösteren iç çatışmalar nedeniyle ülkelerinden kaçan birçok Suriye vatandaşının Türkiye`ye sığındığı hatırlatılan açıklamada iki ülke arasına duvar örülmesinin halkları birbirinden koparacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Daha önce Irak`ta da bu olaylar gerçekleşmesine rağmen duvar örme gibi bir olay yaşanmamış, bunca terör olaylarına rağmen böyle bir çalışma yapılmamışken, halkı Müslüman ve çoğunlukla akraba olan, başta Qamışlo ve Nusaybin olmak üzere bu bölgede böyle bir çalışmanın yapılması bizlere israilin Filistinlilere muamelesini hatırlatmaktadır. Müslüman ve çoğu da akraba olan başta Nusaybin ve Qamışlo halkları olmak üzere yapılan bu çalışmanın halkı birbirinden koparacağı gibi bu uygulama halkın nefretini kazandırmaktan başka bir netice vermeyeceğine, yasadışı yollardan geçişlerin başka boyutlara kayacağına inanıyoruz. Avrupa`da sınırların kalktığı, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne aday ülkeler arasında yer aldığı, bu bağlamda Türkiye sınır güvenliğini sivil birimlerce korunmasının anlaşmalar dahilinde olduğu bir süreçte böyle bir duvarın örülmesi her ne kadar güvenlik adı altında yapılsa da, İslam coğrafyasında Müslümanlar arasında gelecekte model teşkil edeceğinden faydasından çok zararı olacaktır. Nitekim daha önce var olan Berlin Duvarı güvenlikten çok ölüm ve gözyaşına sebep olmuştur."

HÜDA PAR olarak Müslümanlar arasında değil duvarların, mayınların; tüm sınırların kaldırılmasından yana olduklarına dikkat çekilen açıklamada, "Güvenlik adı altında yapılan bu çalışmanın neticesi insanımızı tecrit manasına geldiği gibi,ülkeyi açık hava hapishanesine çevirmektir. Bu gün bir İngiliz, bir Fransız, bir İtalyan bütün Avrupa kıtasını sadece kimliği ile dolaşabiliyorsa bir Türk, bir Kürt, bir Arap, bir Acem neden tel örgülerin, duvarların, mayınların esiri olsun?" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak, "Halkımızdan toplanan vergilerle, halkımızı adeta esir statüsüne sokan bu uygulamaya son verilmesini, var olan mayınların temizlenmesini ve sınırların kaldırılmasını istiyoruz. Hür Dava Partisi Nusaybin İlçe Teşkilatı olarak bunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz." denildi... 

İlgili haber

Sınıra tel örgülü istinat duvarı örülecek

 Nusaybinim.com

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir