• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Bitlis istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İl istihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ekim 2013 olağan toplantısı Vali Yardımcısı Serdar Aslantaş başkanlığında gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Serdar Aslantaş, İşkur Müdürü Alaattin Aslan ve kurum amirleri katıldı.

 

Saat 10.00'da gerçekleştirilen toplantıda kısa bir açıklama yapan Aslantaş, "Toplantının amacı il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile Mesleki Eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları kapsadığını" belirtti.

 

Kurum faaliyetleri hakkında bilgi veren İşkur Müdürü Alaattin Aslan ise, "2013 yılında konfeksiyon işçisi ve diğer mesleklerden 4 ayrı işyerinde istihdam garantili Mesleki Eğitim kurslarını açtık. Bu kurslarda 356 kişi günlük 20 TL'ye çalışarak faydalanmaktadır. Engellilere yönelik ön muhasebeci, hükümlülere yönelik su bazlı boya, duvar kâğıdı kaplamacılığı ve bakır işlemeciliği kurslarını açtık. Bu kurslardan da 62 engelli ve hükümlü faydalanmaktadır.

 

Milli Eğitim Müdürlüklerine, Belediyeye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında 2 bin 120 kişiyi istihdam ettik." diye konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir