• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Kızıltepe'de okullarda telefon-internet sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kızıltepe Özgür Eğitim-Sen Temsilcisi Mesut Ege, Atatürk Anadolu Lisesi olmak üzere bazı okullarda 6-7 aydır telefon ve internet bağlantısı olmadığını ve tüm girişimlere rağmen sorunlarının çözülmediğini bildirdi.

 

Sorunu çözmeyen Türk Telekom'u halka şikâyet ettiklerini ifade eden Ege, "Çünkü okul yöneticilerimiz sorunu, iletebilecekleri, şikâyet edebilecekleri her kişiye ve mercie iletmişlerdir. Ancak maalesef bu kişi ve merciler sorunun çözümü noktasında duyarsız kalarak okullarımızı iletişim çağında iletişimden yoksun bırakmışlardır." dedi.

 

Ege, "Milyonlarca liralık reklâm filmlerinde Avrupa'yı bile fiber optik kablolarla donattıkları söyleyen Türk Telekom'un birkaç yüz metrelik kablo döşemesini yapamaması trajikomik bir durumdur." sözleriyle Türk Telekom'a tepkisini dile getirdi.

 

Kabloların çalınmasının da ilçede ciddi bir güvenlik sorunun olduğunun göstergesi olduğunu belirten Ege, "Bu güvenlik sorunun da bir an önce çözülmesi için güvenlikle ilgili tüm yetkililerin üzerlerine düşen görevi titizlikle yapmaları gerekmektedir. Milyar dolarlık Fatih Projesi ile yatırım yapılan okullarımızda 6-7 aydır telefon ve internet bağlantısının olmamasını eğitime yapılmış ihanet olarak görmekteyiz." diye konuştu.

 

Ege açıklamanın sonunda, "İşini hakkıyla yapmayan kişilerin veya kurumların sorumsuzluklarının cefasını eğitim çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve velilerimize çektirilmesini Özgür Eğitim Sen olarak kabul etmiyor ve bu konun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz." dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir