• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Çin polisi 7 Uygur`u öldürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Çin devleti, Doğu Türkistan`ın Kaşgar kentinte polis şiddetini protesto etmek için bir araya gelen Uygurlara yine şiddetle karşılık verdi. İddiaya göre son 10 gün içinde açılan ateş sonucu toplam 7 Uygur hayatını kaybetti. Yine polis tarafından gözaltına alınan 9 Uygur`dan hala haber alınamıyor.

Merkezi Almanya`nın Münih kentinde bulunan Dünya Uygur Kongresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin yönetimi Doğu Türkistan`da bir kez daha katliam yapmaya başladı.
 
Açıklamada, Çin polisinin şiddetini portesto etemek isteyen Uygurların üzerine ateş açıldı. Üç farklı noktada polis tarafından uygulanan şiddette şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybetti. Gösterilere katılanlar ve katılmak isteyenler Çin polisi tarafından gözaltına alındı.

Açıklamaya göre, polis bazı yerlerde şüpheli olarak gördüğü Uygurların üzerine de ateş açıyor. Polisin bu uygulaması yüzünden de bir kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Çin polisinin bu süre zarfında 9 kişiyi gözaltına aldığı da gelen bilgiler arasında. İddiaya göre Ebu Dona köyünden protesto gösterilerine katılmak için yola düşen 9 köylü, polis üniforması giymiş silahlı kişiler tarafından gözaltına alındı; ancak bu kişilerden bir daha haber alınamadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir