• DOLAR 32.527
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2488.951
  • ...
Vanlıları şimdiden bayram heyecanı sardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Kurban Bayramı'na günler kala evler şimdiden temizlenirken gönüller de bayram ve kurban ibadetleriyle temizlenmeye hazırlanıyor. Peki, Vanlılar Kurban bayramı ile ilgili neler düşünüyor. İşte halkın dilinden Kurban Bayramı…

"Kurban güzelliktir hoşnutluktur…"
Kurban Bayramı heyecanının şimdiden tüm Müslümanlar gibi kendilerini sardığını ifade eden Naif Darçoban, "Kurban bir sadakayı cariyedir. Kurban güzelliktir. Hoşnutluktur. Kurban Peygamber (as)'ın da sünnetinde var olan ve Hz İbrahim(as)'dan günümüze kadar devam eden bir ibadettir. Tabi hikmetleri fazladır. Bizler bilmiyoruz. Daha Kurbanlık almadık bugün inşallah almaya gideceğiz. Şimdiden bayram heyecanını yaşıyoruz" dedi.

"Kurban alıp fakirlere dağıtacağım çünkü ben de fakirim"
Allah'ın izniyle bu yıl kurbanlık alacağını belirten Allahverdi Yenti de " Ben Allah'ın evine de gittim. Cenabı Allah nasip kısmet ederse kurbanımı da alacağım. Fakir fukaraya dağıtacağım. Ben de fakirim. Ama nasip olsa kurbanımı da keseceğim" şeklinde konuştu.
Bayramın birinci gününde kurbanlıklarını kestiklerini belirten Abdurrahman Beyda, Ancak şimdiden hazırlıklara başladıklarını kurbanını ise 380 liraya aldığını kurbanlık fiyatlarından oldukça memnun olduklarını aktardı.

Daha kurbanlık almadığını ancak Kurban Bayramı hazırlıklarına şimdiden başladıklarını ifade eden Mustafa Şaprak, "Kurban fiyatları bu yıl normaldir inşallah herkese nasip olur. Tabir bir tarafta bizler bunun hazırlığını yaparken ev halkı da temizliklere başlamış" ifadelerini kullandı.

7 kişi bir araya gelerek kurban etmek için bir inek aldıklarını hatırlatan Muhyettin Bilmez ise "Özalp ilçesinde oturuyoruz. Bayram hazırlıkları kapsamında buraya geldik. Alışveriş yapıyoruz." diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir