• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Alparslan Üniversitesi'nde ulaşım sorunu sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Alparslan Üniversitesi Öğrenci Konseyi, yapılan basın açıklamasıyla üniversite ulaşımındaki sıkıntının giderilmesini istedi.

 

Son 2 yıl içerisinde birçok defa basın açıklaması, yürüyüş gibi yollarla tepkirlini dile getirdiklerini belirten Konsey Başkanı Jiyan Alkan, Muş'ta bürokrat eksikliği nedeniyle üniversite ulaşımındaki sıkıntının giderilemediğini belirterek bundan sonraki eylemlerini sosyal medya üzerinden yürüteceklerini söyledi.

 

Tüm çağrılara rağmen muhatapların bir önlem almamasının ulaşım ve barınma problemini kaçınılmaz kıldığı ifade edilen açılamada, ulaşım problemiyle birlikte öğrenciler ile servis şoförlerinin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığı ve bunun neticesinde hoş olmayan durumların ortaya çıkmaya başladığını belirtildi.

 

Açıklamada, önlem alınmaması halinde olayların daha ciddi boyutlara ulaşmasından endişe edildiği ifade edildi.

 

Basın açıklamasını okuyan Öğrenci Konseyi Başkanı Jiyan Alkan, "Biz Öğrenci Konseyi olarak ulaşım probleminin çözülmesi hususunda gerek İl Valiliği gerek Belediye başkanlığı gerekse İl Trafik Komisyonu ile yaptığımız görüşmelerden bir netice alamadık. Valilik, Belediye başkanlığı ve il trafik komisyonu arasındaki koordinasyon eksikliği sorunu çözümsüzlüğe itmiştir.
İlimizdeki bürokratlarla yaptığımız görüşmelerden de herhangi bir sonuç çıkmaması ve muhatap bulamamaktan dolayı sesimizi yerel ve ulusal basın kanalıyla devlet büyüklerine ve yetkili mercilere duyurma isteği bizi bu basın açıklamasını yapmaya itmiştir." şeklinde konuştu.

 

Alkan son olarak beklentilerini şöyle sıraladı: "Öğrenci Konseyi olarak servis şoförlerinden beklentimiz, otobüs içerisindeki öğrenci sayısının çokluğu konusunda biraz daha hassas olmaları, ayrıca bizce bu sorunun asıl muhatabı olan Belediye başkanlığının bir an önce araç sayısını arttırması, güzergâh problemini halledip 2 yıldır süregelen öğrencilerin ulaşım konusundaki mağduriyetini gidermesidir.

 

Bundan sonraki eylemlerimizi sosyal medya üzerinden yürüteceğiz." (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir