• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Diyarbakır İŞKUR'a yeni müdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne vekâleten atanan Selahattin Bayram, basınla tanışmak adına düzenlediği toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.

 

Kısa bir tanışmanın ardından İl Müdür Vekili Selahattin Bayram, İşsizlik ve İşbaşı Eğitimiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu.

 

Diyarbakır'da İŞKUR'a kayıtlı 97 bin işsiz olduğunu söyleyen Bayram, Kamu ya da Özel işverenlerle bu sayıyı aşağı çekmek için gayret göstereceklerini belirtti.

 

İşsizlerle ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bayram, "Öncelikle toplum yararı programı ile ilgili çalışmayı tamamlayarak işsizlerimizin bir kısmını acilen işe yerleştireceğiz. 11 Ekim tarihinde noter huzurunda çekilecek kurayla 517 kişiyi işe alacağız." şeklinde konuştu.

 

İşbaşı eğitimlerine de ağırlık vereceklerini belirten Bayram, iş başı eğitimlerinde çalışana günlük 25 TL ödeyeceklerini ayrıca o işçinin genel sağlık sigortası primlerini de ödeyeceklerini belirtti.

 

İşsizleri işe almak için işyerlerini sık sık ziyaret edeceklerini ifade eden Bayram, "Tüm işverenlerimiz lütfen kurumumuzu ziyaret etsinler, başvuru yapsınlar. İşsizliği azaltmak, işsizlerimizi vasıflı hale getirmek, istihdamı artırmak için çok ciddi katkılar sunuyor, ödemeler yapıyoruz. Son yıllarda çok ciddi yasal düzenlemeler yapıldı" şeklinde konuştu.

 

Son olarak her vatandaşın İŞKUR Müdürü olarak kendisine rahatlıkla ulaşabileceklerini belirten Bayram, İl Müdürlüğünde hiçbir sorun yaşamamaları için gayret göstereceklerini belirtti. (M.Sait Adıyaman, Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir