• DOLAR 32.571
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2435.937
  • ...
Meslek kurslarında 75 bin öğrenci var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkez Yenişehir İlçesi Mehmetçik İlkokulu toplantı salonunda gerçekleşen "İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyon Toplantısı"nda konuşan Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü meslek kurslarında 75 bin öğrencinin olduğunu söyledi.

 

Gerçekleştirilen toplantıda 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında açılan kursların değerlendirilmesi, önceki yıllara ait Halk Eğitimi Planlama komisyonundan gelen görüş ve önerileri göz önünde bulundurularak yeni yılda açılacak kurslara ait planlamalar yapıldı.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş yaptığı konuşmada, " 17 ilçe Halk Eğitimi Merkezleri ile farklı kurumlar işbirliğiyle açılan Meslek kurslarında 39.195, Sosyal ve kültürel kurslarda 27.215, okuma - yazma kurslarında 8.990 olmak üzere toplam 75.400 kursiyerlere eğitim verildi." dedi.

 

Yapılan toplantıda; Kurs faaliyetleri için Kamu-Kurum ve Kuruluşları ile iş birliği, devam eden kursların denetlenmesi, Aile Eğitim kurslarının açılmasına önderlik, Kamu-AKurum ve Kuruluşları, yerel yönetimler, Özel Kurumlar ve Kuruluşlar, Vakıf ve Dernek, Sendika ve Sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılması gibi birçok kararlar alındı. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir