• DOLAR 32.593
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2492.156
  • ...
DÜ: Öğrenciler için gerekli önlemler alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi (DÜ) , Yükseköğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) bağlı Ziya Gökalp Yurdunda kalan öğrencilerin, fakülte ile yurt arasında giderken sözlü ve fiziği tacize uğradıkları gerekçesiyle yaptıkları eylemlere ilişkin açıklamada bulundu.

 

Dicle Üniversitesince yapılan açıklamada öğrencilerin üniversiteye huzur içinde gidebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığı ifadeleri kullanıldı.

 

YURTKUR'a bağlı Ziya Gökalp Yurdunda kalan öğrencilerin, yurtlar ile üniversite kampusu arasındaki yaklaşık 500 metrelik yolda sözlü tacize uğradıkları iddiasıyla basında bazı haberlerin yayınlandığının hatırlatıldığı açıklamada, " Öncelikle şu ana kadar gerek Dicle Üniversitesi yönetimine gerekse emniyet müdürlüğüne resmi bir şikâyetin ulaşmadığını bildirmek isteriz. Üniversite yönetimi, üniversite kampüsü dışında bulunan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Ziya Gökalp Yurdu çevresinde yaşandığı belirtilen bazı sözlü taciz olayları ile ilgili tedirginliği gidermek üzere ilgili kurum ve kuruluşlar ile görüşerek gerekli önlemleri almıştır." ifadeleri kullanıldı.

 

Söz konusu yurtların üniversiteye ait olmamasına ve kampus dışında bulunmasına rağmen, öğrencilerin tedirgin olmamaları ve güven içinde üniversiteye gidip gelmeleri için her türlü önlemin alındığının belirtildiği açıklamada, " Bu amaçla, akşam saatlerinde motorize güvenlik ekipleri devriye gezmekte, sabah saat 8:00'dan akşam 21:00'a kadar, sınırlı servis imkanlarına rağmen, 3 servis aracı öğrenciler için tahsis edilmiştir. Ayrıca başta valilik olmak üzere ilgili tüm kurumlar nezdinde gerekli görüşmeler yapılarak ek önlemler de alınmıştır. Bu çerçevede iki ek servis aracı hafta içerisinde servis hizmetine katılacaktır." şeklinde belirtildi.

 

Açıklamada son olarak, " Bu hafta içerisinde sabah ve akşam 15 dakikada bir üniversite kampüsü ve yurt arasında hizmet vermeye başlayacak olan ring servisleri ile bu sorunun ortadan kalkacağını umut ederek, öğrencilerimizin ve ailelerinin tedirgin olmaması gerektiğini bildiririz." ifadelerine yer verildi. (M. Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir