• DOLAR 32.548
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2431.536
  • ...
Bingöl'de  iki  yeni mahalle kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısında aldığı kararla Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi ve İçmeler Mahallesi adında iki yeni mahalle kurulması kararı aldı. Kararla birlikte Bingöl'de 13 olan mahalle sayısı 15'e yükseldi.

Konu hakkında bilgi veren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "İlimizdeki Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nin yerleşim yoğunluğu nedeniyle, vatandaşlarımızın bu konudaki taleplerini dikkate alarak, bu mahallenin doğusunda bulunan Rektörlük önünden başlayarak Aydınlık Caddesi boyunca, Kuzeyde Palamut Caddesi ile Aydınlık Caddesi'nin kesiştiği yerden Palamut Caddesi boyunca Hicret Camii önüne kadar, Hicret camisi önündeki dereden Gayt Çayına kadar, Güneyde ise Rektörlük önünden Zeki Ergezen bulvarı boyunca Yeni Sancak Yolu'na kadar, Batı'da ise Yeni Sancak Yolu boyunca Gayt Çayına kadarki sınırları belirlenen alanda 'Selahaddin-i Eyyubi Mahallesi' adıyla yeni bir mahalle kurulmasını kararlaştırdık."dedi.

Açıklamasında, kararların meclis üye tam sayısının salt çoğunluğuyla alındığını dile getiren Atalay , "Ayrıca, Belediyemiz mücavir alan genişletme çalışmaları çerçevesinde, İçmeler mevkiinde yeni TOKİ konutlarının yapılmasıyla, İnalı Mahallesi'nin Bingöl-Genç yolu Genç istikametinin sağında Şeyh Ahmet deresinin üstünde yapılan konutlardan başlayarak Akaryakıt istasyonu dahil olmak üzere Bingöl-Genç yolunu müteakiben Organize Sanayi Bölgesi sınırlarının bitimine kadar, Bingöl Genç yolu Genç istikametinin solunda ise Bingöl-Genç yolu ile Havalimanı yolunun kesiştiği yerden başlayarak TOKİ konutları dahil olmak üzere Bingöl-Genç yolunu müteakiben Nahman deresine kadarki sınırları belirlenen alanda 'İçmeler Mahallesi' adıyla yeni bir mahalle kurulmasına 5393 Sayılı Belediye Kanununun 9. Maddesine göre Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu ile karar verilmiştir. Kararın ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.(M.Salih Gönül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir