• DOLAR 32.581
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2486.686
  • ...
Kızıltepe Kaymakamı fırın ve lokantaları denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Tarım Müdürü Nevaf Kalkan ve Gıda Denetim ekibiyle birlikte, eski Hastane Caddesi'nde bulunan fırın, lokanta, kasap ve pastaneleri denetledi.


14 işyerinde yapılan denetim sonucunda 4 işyerinde tespit edilen eksiklikler Gıda Denetim Ekibi tarafından not edilerek uyarılarda bulunuldu.


Ermiş fırınlarda yaptığı denetimde ekmekleri tartıp gramajlarını ve temizlik durumlarını kontrol etti.

Daha sonra lokanta, kasap ve pastaneleri denetleyen Ermiş yaptığı açıklamada, "Bu tür işyerlerinde temizliğe çok dikkat edilmesi, çalışanların önlüklü olması, yangın söndürme tüpünün 6 ayda bir değişmesi, mutfak, dolap ve lavaboların çok temiz olması gerekir. Hatta lokantaların her yerini görebilecek güvenlik kamerasının olması lazım. Böylece müşteriler hem yedikleri yemeklerin nasıl bir ortamda hazırlandığını görecekler hem de kendilerini daha rahat hissedecekler." dedi.


Gıda Denetim Ekibi'ne denetlenen lokantalarda kızartma yağının ölçümünü yapmaları talimatını veren Ermiş, özellikle lokantalarda kullanılan kızartma yağının 3 defadan fazla kullanılması halinde, sağlık yönünden ciddi zararlar doğurduğunu belirtti.


Ermiş yaptıkları denetimlerde eksikleri tespit edilen işyerlerinin uyarılarak 3 gün süre verildiğini belirterek, tekrar denetime çıkacaklarını, bu süre zarfında eksiklerini gidermeyen işyerleri hakkında cezai işlem uygulayacaklarını vurguladı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir