• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karlıova'da taksiciler eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde 21 taksiye sadece bir durağın tahsis edildiğini, bunun da birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini ileri süren taksici esnafı, Dörtyol mevkiindeki Said Nursi Caddesi'ni trafiğe kapatarak eylem yaptılar.


Eylem mahalline gelen polis ekipleri, taksicileri yolu trafiğe kapatmamaları konusunda uyardı.


Buradaki eylemi kısa tutan taksiciler, belediye önüne gidip eylemlerine devam ederek Belediye Başkanı Reşit Özen'in gelip durumu değerlendirmesini istediler.


Belediye Başkanı Reşit Özen yaptığı açıklamada, "Kullandığınız yer bir vatandaşımıza ait, ama sizlere başka yerde, mesela Süleymaniye Camisi'nin yanında yer verebiliriz." önerisinde bulundu.


Cami yanını caddeye uzak olduğu için kabul etmeyen taksiciler eyleme devam edeceklerini söylediler.


Eyleme katılan taksicilerden Behcet Özçelik, "Durağımız yeterli gelmediği için aşağı çarşıda geçici bir şube açtık, arsa sahibi bizi yerimizden çıkardı. Esnafların iş yerleri önünde taksilerimizi park ettiğimiz için azar işitmekten bıktık. Belediyenin bize bir an önce yeni bir yer tahsis etmesi lazım." dedi.


Taksi şoförlerinden Yılmaz Demir ise , "21 taksi için tek bir durak yeterli gelmiyor, esnaflarımızın iş yerinin önlerini işgal ediyoruz ve azar işitiyoruz. Bize yeni bir yer yapılsın, vatandaşların taksicilere yönelik şikâyetlerini alabilecek bir şubemiz olsun." diye konuştu.


Taksiciler, Belediye yeni bir yer tahsis edinceye kadar kontak kapatarak eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir