• DOLAR 32.564
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2430.361
  • ...
VATBO'dan darp olayı ile ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - VATBO Başkanı Selman Toprak ve yönetim kurulu üyeleri tarafından, başkan yardımcıları Erden Onay'a yönelik gerçekleştirilen darp olayı ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptılar.


Yapılan açıklamada, "VATBO seçimlerinde kaybeden ve sandıktan istediği sonucu elde edemeyen Halil Tandoğan'ın kardeşi ve adamları güpegündüz, şehrin en işlek yol güzergâhında Başkan Yardımcımıza yönelik gerçekleştirdikleri çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz." denildi.


Demokrasi anlayışından nasiplerini alamayanların her türlü şiddete başvurması, yol kesip darp etmesi, silah kullanması en hafif tabiriyle şehir eşkıyacılığı olduğunu belirten VATBO yönetim kurulu üyeleri, bunlara prim vermeyeceklerini, hukuki zeminde bu işin takipçisi olacaklarını belirttiler.


"Burayı size bırakmam, gerekirse adam öldürürüm…"
Açıklamda, "Başkan Yardımcımız Erden Onay, olay günü Halil Tandoğan ve VATBO Başkanımız Sayın Selman Toprak'ın hazır bulunduğu sırada makam odasına girmiştir. Burada Halil Tandoğan, hırçın ve agresif bir ifadeyle adeta meydan okurcasına başkanı ve kurumu tehdit etmiştir. 'Burayı size bırakmam, gerekirse adam öldürürüm" şeklinde tehditler savurarak borsadan ayrılmıştır." denildi.


Olay nasıl yaşanmış?
Olayın geliş şeklinin anlatıldığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "Başkan Yardımcımız Onay, aynı gün öğleden sonra şahsi aracı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne gitmiş ve buradan çıktığı esnada aracına arkadan çarpan özel otomobilden inen 4 kişi ile bu gruba daha sonra dahil olan ve orada önceden bekledikleri her şekilde anlaşılan 2-3 kişi tarafından sopalarla feci şekilde darp edilmiştir. Geldikleri araçla uzaklaşan Halil Tandoğan ve arkadaşları vatandaşların müdahalesini engellemek adına silahlarıyla ateş etmişlerdir. Halil Tandoğan'ın yanında kardeşinin yer alması ve yine darp olayında kendisine destek veren bir şahsın Oda seçimlerinde aktif olması, bu olayın önceden tezgâhlanmış kalleşçe bir pusu olduğunu göstermektedir. Olayın başlangıç ve gelişim aşamalarında yer alan Halil Tandoğan, gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrası yaptığı sözlü ve yazılı açıklamalarla bu tarz bir olayın gerçekleşeceğine dair sinyalleri defalarca ortaya koymuştur" iddialarında bulundular.


Olayın tamamı bu şekilde cereyan ederken Tandoğan ve kardeşinin vermiş olduğu ifadeler tam anlamıyla bir komedi ve tiyatroyu gözler önüne seriyor. Çelişki ve garip açıklamaların yer aldığı ifadelerinde Tandoğan, Başkan Yardımcımız Onay ve ona yardım eden kişiler tarafından kardeşi ile birlikte darp edildiklerini ifade etmişlerdir. Bu nasıl bir darp olayıdır ki, Tandoğan ve kardeşi darp raporu dahi gerektirmeyecek sıyrıklarla bu kavgayı atlatıyorlar, bu nasıl bir kahramanlıktır(!)ki; ellerinden ve gözünden yaralandığını ifade eden bu şahıslarda tek bir yara izi dahi yok? Kendilerine saldırdığını iddia ettikleri Erden Onay, eğer saldırmışsa hangi ara darp edilip 10 gün iş göremez raporu almıştır? Bu nasıl bir çelişki ve akıl tutulmasıdır? Ve dahi silahla ateş etmelerini izah etmeleri bile işin garipliğini ortaya koyuyor!"


Emniyet birimleri ve hukuk boyutunda bu olayın arka planı iyice araştırılması gerektiğini ifade eden VATBO yönetimi, "Kurumumuza yönelik gerçekleştirilen bu çirkin saldırının hukuki zeminde karşılıksız kalmayacağını ve tüm kurumların üzerlerine düşeni eksiksiz yerine getireceğinden şüphemiz olmadığını bir kez daha ifade ederek, olayı ve faillerini kınıyor ve değerli Van kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." denildi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir