• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
Erdoğan`dan başörtülü memurlara tavsiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Erdoğan, bugün resmi gazetede yayınlanan yönetmelikle başörtüsünü serbestçe takarak işe giden memurlara seslenerek provokasyon uyarısında bulundu.

Partisinin bugünkü grup toplantısında konuşan Erdoğan, başörtülü memurların bugün iş başı yaptıklarını hatırlatarak, "Ben tüm başörtülü kardeşlerime sesleniyorum. Süreci provoke etmeye çalışanlar olabilir lütfen bunları sizler uyarın" dedi.

İşte Erdoğan`ın konuşmasından ilgili bölüm: Ben tüm başörtülü kardeşlerime sesleniyorum. Süreci provoke etmeye çalışanlar olabilir lütfen bunları sizler uyarın. Bu oyuna asla gelinmesin. Onun için valilerimizle gerekli görüşmeler yapılıyor. Bir karanlık dönem sona eriyor.

Devlet vatandaşına bakarken muteber ve muteber olmayan, öz-üvey evlat muamelesi yapıyordu. Devlet vatandaşına yaşam tarzı, kılık kıyafet, resmi ideoloji dayatıyordu. Biz buna son veriyor, 76 milyonun devlet nazarında bir ve beraber olması için tarihi bir adım atıyoruz. Elbette gurbette geçen yılların vatan sıla aile hasretinin telafisi mümkün olmayacak. İkna odalarında onurlarına dokunulan kızlarımızın yaraları elbette kapanmayacak. Mahkemelerde hapishanelerde tüketilen hayatlar elbette geri verilemeyecek, gözlerindeki damlalarla başlarındaki örtüyü çıkartmak zorunda kalan kız çocuklarının eğitim şevkleri elbette tamir edilemeyecek. Ancak inanıyorum ki bugün başlayan normalleşme, bugün başlayan yeni özgür süreç hepimiz için milletimiz için bir teselli, bir güvence olacak. Bizlere 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının her birine bugünleri gösteren Rabbime hamdolsun.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir