• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
"Şanlıurfa Belediyesi bu mahalleyi neden unuttu?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son yıllarda dışarıdan gelen göçlerin etkisinde kalan Şanlıurfa'da belediyenin imara açtığı birçok bölgede kısa sürede birçok yapı yapıldığı için birçok köy şehir içinde kaldı. Belediye'nin imara açtığı bu bölgelere altyapı götürmesi gerekirken birçok yerde altyapı sorununun olduğunu dile getiren Şanlıurfalılar belediyeye tepki gösterdi.

 

Sıkıntıların merkezindeki Mehmetçik köyü halkı köylerinde altyapı olmadığını ifade ederek, Şanlıurfa Belediyesi'nin altyapı ve şehirci ulaşımı sorununa çözüm getirmesini istediler.

 

'Fakıbaba'ya çağrımız bir an önce buraya altyapı yapsın'
Köy halkından Mehmet Satmış, belediye başkanının gittiği her yerde bütün köylere hizmet götürdüğünü söylediğini ama işin aslının öyle olmadığına dikkat çekerek, belirterek, " Bakın her tarafımız pislik içinde kokudan yatamıyoruz. Kanalizasyonumuz olmadığı için tuvaletlerimize ambar kazmışız o da pis koku veriyor. Sivrisinekten dolayı yatamıyoruz. 'İhaleye vermişiz' filan diyorlar bu oyalama. Fakıbaba şimdi oy zamanı olursa gelip oy isteyecek O'nun pili bitti. Ben Bağlarbaşı'nda da O'na oy verdirmeyeceğim. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya çağrımız bir an önce köyümüze altyapı yapsın." dedi.

 

'Kanalizasyon ve şehirci güzergâh istiyoruz'
Evlerden akan pis suların kendi evlerinin önüne aktığını söyleyen Halime Uysal ise, "Biz kanalizasyon istiyoruz. Çocuklarımız akan pis suların içerisinde oynuyorlar. Sivrisinekten dolayı sabaha kadar yatamıyoruz çocuklarımız hasta oluyor. Evlerimize gelen yol bozuk olduğu için servis gelmeyince uzak olan okula çocukları ben götürüyorum. Şehirci otobüsleri de gelmiyor bu küçücük çocuklar için tehlikeli onun için ben hasta olduğum halde mecburen gidiyorum. Bizim oyumuzla bu seviyeye geldi şimdi de bizi unuttu. Altyapı ve şehirci güzergâh istiyoruz" diyerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tepki gösterdi.

 

'Elektrik ve su parasını almak var ama hizmet yok'
Evlerinin şehir merkezine bağlı olduğunu her ay su ve elektrik parasını verdiklerini belirten Abdulkadir Tabar ise, sivrisinekten dolayı yatamadıklarını şehiriçi otobüslerinin evlerinin yanına gelmediği için de okula ve şehre yaya olarak gitmek zorunda olduklarını altyapı ve şehiriçi otobüsü güzergâhını istediklerini ifade etti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir