• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yürüyen merdivenler Tarsus'ta yürümüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus'ta iki yıl önce Toros mevkiinde yaya üst geçidine, yaşlı ve engelliler için yapılan yürüyen merdivenler kimliği belirsiz kişiler tarafından sürekli sabote edilmesine Tarsuslular tepki gösterdi.

 

'Kim ya da kimler neden hangi amaçla yapıyor'
Yürüyen merdivenlerin bazı kişiler tarafından bir yıl içerisinde birçok kez sabote edildiğini belirten Özgür Ak, "Bu yürüyen merdiven özellikle yaşlılara, engelli hastalara ve hamile bayanlara büyük kolaylıklar sağlıyordu. Ama her nedense sürekli bilinçli bir şekilde sabote edildi. Bazı görgü tanıkları yüzü maskeli bazı kişilerin demir bilyeleri bilinçli bir şekilde merdivenin makine bölümüne attıklarını ve bu yüzden merdivenin bozulmasına neden olduğunu söylediler. Yine geçen yıl, bazı kişilerin bıçaklarla merdivenin kayışını keserek bozdular. Bunu kimin neden ve ne amaçla bozduğunu anlayamıyoruz. Yetkililerden, bu kişilerin tespit edilmesi ve gerekeninin yapılmasını istiyoruz." dedi.

 

'Her arızası büyük maddi kayıplara neden oluyor'
Yürüyen merdivenleri görüntüleyen kameraların olmasına rağmen şu ana kadar kimsenin yakalanmadığını belirten Tarsuslular, " Bu merdiven bizlere çok kolaylık sağlıyordu. Ama maalesef bazı kişiler ne amaçla bu merdivenleri bozmaya çalışıyor hâla anlamış değiliz. Merdivene verilen arızlar çok pahalı bir şekilde tamir ediliyor. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, son olarak kesilen merdivenin kayışını tamir etmek için 15 bin TL harcandı. Yine bir önceki arıza için yine yaklaşık olarak 15 bin TL gibi bir rakam ödendi ve son olarak, demir bilyelerin bilinçli bir şekilde merdivenin dişililer arasına bırakılması sonucu büyük çapta bir hasar meydana geldi ve bunu tamir edebilmek için en az 25 bin TL'nin ödenmesi gerekiyor. Ama bu merdiven şu an 2 haftadan bu yana bu şekilde duruyor. Tamir edilirse yine bozacaklar. Oysaki merdiveni sürekli gözetleyen bir kamera var ve bu sürekli kayıtta. Bu kameralardan sabotajcıların gözükmesi gerekiyor. Ama şu ana kadar bildiğimiz kadarı ile bu konu hakkında kimse yakalanmadı." şeklinde tepkilerini dile getirdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir