• DOLAR 32.497
  • EURO 34.609
  • ALTIN 2476.222
  • ...
"Bayramlar Müslümanların kardeşliğini ortaya koyan günlerdir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus İlçe Müftü Vekili Mikayil Tayşan, yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Tayşan, bayramların Müslümanların kardeşliğini ortaya koyan en güzel günler olduğunu belirttiği konuşmasında, bu günlerin hayırlar getirmesini ve tüm Müslümanların güzel bayramlar yaşaması temennisinde bulundu. Tayşan, "Bildiğiniz gibi önümüzdeki Salı günü Kurban Bayramı'dır. Yüce Rabbim bu Bayramı bizler için, sizler için tüm Müslümanlar için hayırlara vesile etsin. Bayramlar Müslümanların birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini ortaya koyan en güzel günlerdir." ifadelerini kullandı.

Günümüzde İslam aleminin kimi yerlerindeki Müslümanların hakkıyla bayram yapamadıklarını vurgulayan Tayşan," Bizler de Suriye'deki, Miyanmar'daki, Arakan'daki, Doğu Türkistan'daki, Mısır'daki Müslüman kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Çünkü Müslümanlık diğer Müslümanların derdini, ızdırabını paylaşmaktır. Bu sebeple Allah'a dua ediyoruz ki, Yüce Rabbimiz bundan sonraki bayramlarda bu kardeşlerimizin de güzel bayramlar yaşamasına imkan tanısın." şeklinde konuştu.

Bayramda kesilecek kurbanlar ile ilgili tavsiyelerde de bulunan Tayşan,"Adından da anlaşıldığı gibi, Kurban Bayramı'nda kurbanlar kesilir. Hangi hayvanların kurban edilebileceği hakkında, Peygamber Efendimiz (sav) bilgi vermiştir. Koyun, keçi, sığır ve deve cinsinden hayvanlar kurban edilebilir. Kurban Bayramında kesilen bu kurbanların etlerinden sahipleri her ne kadar hepsinden istifade edebilse de, alimlerimizin bu konudaki tavsiyesi şudur ki , Kurban eti üç paya bölünmeli, bir payını kurban sahibi alıkoyar, bir payı kurban kesemeyen ailelere, diğer payı ise komşuya, eşe dosta ikram edilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Kurban bayramında kesilen kurbanların ne etinin, ne de derisinin herhangi bir şekilde kesinlikle satılamayacağının altını çizen Tayşan, "Kurban sahibi, kurbanın derisini istediği hayır kurumuna verebilir bu konuda hakkı vardır. Kurbanın derisi fakirlere , hayır kurumlarına, örneğin bir Kur'an Kursu'na verebilir." dedi (A. Hâkim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir