• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
TÜVTÜRK çalışanları 57 gündür eylemde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - TÜVTÜRK Gaziantep istasyonunda çalışırken sendikaya üye oldukları gerekçesiyle çıkarıldıklarını iddia eden 3 tekniker işçi, 57 gündür araç muayene istasyonun önünde işe alınmak için eylem yapıyor.

 

İşçiler, Gaziantep İncilikaya Mahallesinde bulunan TÜVTÜRK İstasyonu önünde 57 gündür işe alınmak için eylem yapıyor. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını ileri süren işçiler, Zafer Türk, Ahmet Kılıç ve Abdil Sezer istasyon önünde kendilerine ait ticari araca astıkları afiş ve dövizlerle işe alınmak için her gün eylem yapıyor.

 

Sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldığını belirten Zafer Türk, "57 gündür biz buradayız. Sırf sendikalı olduğumuz için bizi işten çıkardılar. Bizi tekrar işe alana kadar burada olmaya devam edeceğiz."dedi.

Ahmet Kılıç ise,  2 yılı aşkın çalıştığı istasyonda sendikaya üye olduğu gerekçesiyle çıkarıldığın belirterek, "Sendikaya üye olduğumuz duyulduktan bir hafta sonra basit sebepler öne sürülerek içten çıkarıldık." dedi.

 

İstasyon müdürü: Sendika üyeliğinden istifa etmezsen biz seni işten çıkartırız

İstasyon müdürünün kendisini sendikaya üye olduğu gerekçesiyle çıkardığını ifade eden İşçilerden Abdil Kılıç,  "Yaklaşık 5 yıl TÜRVTÜRK Gaziantep istasyonun da çalıştım. Herhangi bir sorunum yoktu. Sendikaya üye olduktan sonra Müdürümüz (T.B.) beni çağırarak 'Sen sendikaya üye olmuşsun, böyle olmaz.' dedi ve sendikadan istifa etmemi istedi. 'yoksa biz seni işten çıkarız.' dedi. Ben sendika üyeliğinden istifa etmeyince beni işten çıkardı." dedi.

 

İddialar üzerine görüşmek istediğimiz Gaziantep TÜVTÜRK istasyon yetkililerine 'yerlerinde yoklar' gerekçesiyle bir türlü ulaşamadık. TÜVTÜRK merkezi ise olaydan haberdar olmadıklarını söyledi.  (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir