• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
DEAH organ nakli bildiriminde ilk sıralarda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakli ekibi ile ortak bir çalışma yürüten yoğun bakım ünitesi, beyin ölümü gerçekleşen hastaları Sağlık Bakanlığına bildirmede vakit kaybetmiyor.

 

Türkiye genelinde her gün güncellenen Galsgow Skorlama Sistemi (Beyin ölümü bildirimi) çalışmaları kapsamında, DEAH yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversite Hastanesi'nden sonra en çok bildirim yapan hastane oldu.

 

Yoğun bakım ile organ nakli ekipleri ortak çalışıyor
Canlıdan ve kadavradan nakil ameliyatları gerçekleştiren DEAH, beyin ölümü gerçekleşen hastaları tespit ediyor. Yoğun bakım ekibi organ nakli birimi ile ortak çalışarak beyin ölümü gerçekleşen hastaları sağlık bakanlığına bildiriyor. Bakanlık ise bu kişilerin aileleri ile temasa geçerek organ bağışı talebinde bulunuyor.

 

Beyin ölümü bildirimi çok önemli
Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, organ nakli için beyin ölümü gerçekleşen kişilerin bildirilmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Kurtoğlu, "Organ naklinde bir canlıdan en fazla bir iki organ alınabilirken kadavradan sağlam olan bütün organlar alınabilir. Organ bağışında bulunan canlının hayatı da risk altında olabilir. Ayrıca kadavradan alınan organlar daha fazla hastanın hayatını yeniden kazanmasına vesile olur. Yoğun bakım ekibimiz beyin ölümü bildirimlerini yaparak aslında organ nakline çok büyük katkı sağlamış oluyor. Böylece ekibimiz beyin ölümü gerçekleşen kişilerin aileleri ile görüşme yapabilme imkanı buluyor" ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir