• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Kazanırken helal, harcarken helal
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


İSTANBUL- Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İslam dünyasına ilişkin toplumumuzun gönül dünyasını aydınlatmak ve bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Gönül Sohbetleri yeni sezonu açtı.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Gönül Sohbetleri'nin yeni sezondaki ilk konuğu İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu oldu. Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu'nun da katıldığı programda Döngeloğlu dinleyenlere "Helal Kazanç" konusunu anlattı.

İslam dünyasından örneklerle helal kazancın önemini anlatan Döngeloğlu, Allah'ın, melekleri aracılığıyla Hz. Davut'a elinin emeğiyle helal kazanç elde etmeyi öğrettiğini söyledi. Son 40 günde içine haram karışmış bir rızık yüzünden meleklerin, kişinin sevabını Allah'a ulaştırmadığını belirten Döngeloğlu, "Kazanırken helal, harcarken helal farzdır" dedi.

Hz. Fatma'nın "Ben fakirliğe dayanırım, mahşer günü cehennem ateşine dayanamam" sözünü hatırlatan Döngeloğlu, Hz. Fatma'nın helal kazanca verdiği önemi de anlattı. Dualar eşliğinde programını sonlandıran Döngeloğlu, dinleyenlerden gelen soruları da cevapladı. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir