• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
ABD Seal Komandoları Operasyonda Rezil Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sky News, ABD operasyonunun başarısızlıkla sonuçlandığını ve şafak vaktinden önce baskın yapan Usame Bin Ladin`i katleden operasyonda yer aldığı iddia edilen Seal komandolarının hedeflerini yakalayamadığına dikkat çekti. Baskının şemasını yayımlayan The Times, El Şebab`ın baskından sonra Amerikan Seal komandolarının 6. Tim`ini püskürttüğünü vurguladı.

El Şebab`ın hücum botlarıyla plaja inen Amerika`nın en eğitimli komandolarıyla çatışmaya girdiklerini yazan The Times, baskının ismi açıklanmayan bir El Şebab Militanının Barave`deki iki katlı evine yapıldığını ileri sürdü.

Baskının bir yakalama olayı olduğunu söyleyen ilgililer, Seal komandolarının hedeflerini almadan çekilmek zorunda kaldığını söylerken hedeflerinin kim olduğunu teyit etmediler.

El Şebab militanlarının baskından sonra ev ev gezerek evin istihbaratını veren casusu aradıkları kaydedildi. ABD`nin baskın yaptığı Somali kasabasının Müslüman militan üssü olduğuna dikkat çeken The Wall Street Journal, baskının Somali`de son yıllarda bilinen en önemli baskın olduğunu belirtti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir